ילד בן 12 עם פה פתוח כל הזמן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/05/2022 | 10:25 | מאת: אמא מודאגת

שלום, הבן שלי בן ה12 כל הזמן עם פה פתוח, אחרי ששמנו לב (אין שום סימפטומים אחרים, הוא חולה הרבה בכלל), נגשנו לבדיקות אצל רופא שיניים ורופא אף אוזן וגרון פני כשנתיים ונמצא ששקד שלישי מוגדל שגורם לזה ככל הנראה. ההמלצה היתה לחכות עם הניתוח ( כי אין סימפטומים אחרים וכי כשהוא יגדל ויהיה יותר פתח לאויר גם אם השקד מוגדל וחוסם). עבור כשנתיים, הוא עדיין עם פה פתוח כל הזמן, אין שום סימפומים אחרים (לא בזמן שינה (לא נוחר) והוא גם לא חולה הרבה). האם בכל זאת יש סיבות לשקול את הניתוח? מראש תודה

כן אם נושם דרך הפה בלבד עקב חסימה אפית מסוימת ומיועד לעבור טיפול אורטודונטי לישור שיניים השקד השלישי יצריך טיפול. צריך גם לתשאל בצורה נכונה לגבי סימפטומים של נשימת פה

24/05/2022 | 01:36 | מאת: אמא מודאגת

תודה רבה על התשובה, הוא בדיוק התחיל לאחרונה טיפולי ישור שיניים (לפי אורטודונטית זה לא אמור לשפר את המצב עם הפה פתח, רק טיפול לישור השייניים). לגבי הניתוח מה הם הגילאים המומלצים לעבור את הניתוח? מנסה להבין אם יש סיבה למהר עם הניתוח...נלך לעשות עוד בדיקה עדכנית יותר של החסימה ע״י האדנויד. בהנחה שזה במצב זהה ללפני שנתיים (בלהתחשב שהפה עדיין כל הזמן פתוח), האדנוייד לא קטן וגם לא החסימה על חשבון גדילת עצמות, רוצה להבין אם יש עוד טעם לחכות ולעשות את הניתוח נניח אחרי גיל ההתבגרות, בעוד שנה שנתיים...בנוסף רופאת משפחה הציעה ללכת למעבדת שינה. אבל היא לא היתה בטוחה אם זה יתרום להבין יותר...הוא כל הזמן עם הפה פתוח, כלומר הוא כנראה כל הזמן שומר על אחוז החמצן גבוה, בניגוד לילדים נוחרים/ישנים עם הפה פתוח חלק מהלילה...תוהה אם כן זה יכול לתת מידע חיוני ותורם לשיפור המצב בלי הניתוח..מראש תודה!

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים