הסבר על תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

03/08/2020 | 18:17 | מאת: שרית

פרופ' ברגר שלום, אבא שלי אדם בן 81, בריא בד"כ, תוך שלושה חודשים ירד 15 ק"ג במשקל. בוצע CT בטן ואגן עם שתיה והזרקה ב-20/6/27 - בשדות תחתונים של שתי ריאות מספר קשריות ריאתיות, הגדולה בסמוך לסדק בין אונתי בLLL ,עד 8.0 ס"מ, טיבן אינו ברור. לבלב תקין, כליות ללא הידרונפרוזיס, ציסטה קורטיקלית מימין 8.4 ס"מ, ערמונית מוגדלת, שלוש קשריות לימפה מוגדלות בשומן פרא-רקטלי מימין, הקשריות עד 3.1 ס"מ, ללא עיבוי ניכר של דופן רקטום. ללא קשרי לימפה מוגדלים באגן ומפשעות, תמטים בגופי חוליות T11 ו-T12 , מרקם מאוד הטרוגני מעורב בחלקו ליטי ובחלקו אוסטאובלסטי בחוליות L3, L2 ,לא ניתן לשלול מעורבות משנית. בסיכום - בריאות קשריות זעירות רבות דו"צ לא ספציפיים לא ניתן לשלול פיזור משני. בדיקת דם מיום 8.7.20: PSA TOTAL 89.300 PSA FREE 20.100 PSA RATIO 22.500 היום הגיעה התשובה של הביופסיה שבוצעה ביום 16.7.20 ולצערי התור רק ב 10.8.20, אבי סובל מכאבים חזקים, לא אוכל ולוקח זה כשבועיים כדורי "פרוקסט", על מנת לטשטש את הכאבים הנוראיים. אני מצרפת את בדיקת הביופסיה ואשמח לקבל את חוות דעתך, הסבר כלשהו למצב כי אין מי שידבר איתנו עד הבדיקה. המון תודות לך.

שלום רב, אינני רואה את המסמך שצירפת. בכל מקרה ישנה סבירות גבוהה לסרטן גרורתי ורצוי לבצע PET PSMA ולאחר מכן החלטה טיפולית מדויקת עבורו בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית