טיפול הורמונלי לסרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

31/07/2020 | 08:41 | מאת: טובה

בעלי בן 81. לפני 7 שנים טופל בברכתיראפיה. לפני 3 שנים טיפול קרינתי SRBT כיום PSA-2.3 וטסטוסטרון 17.3 בבדיקת PET CT PSMA – קליטה פתולוגית בין סיכות הברכתרפיה בערמונית כעדות למחלה מקומית (בבדיקות קודמות הייתה קליטה גם בשלפוחית הזרע והיא לא מופיעה עכשיו). המלצת הטיפול: כדורים הורמונליים P.O.T CASODEX 50 MG – לתקופה של חודש (כדור ביום). ושבועיים אחרי תחילת הכדורים זריקת ELIGARD 45 MG. אנחנו מבקשים לדעת האם הטיפול בגדר הסביר לאור המצב הנוכחי. האם ידוע על טיפול טבעי שנרכש באופן פרטי. הרופא רמז על זה אבל לא פירט. והאם ניתן להמתין עם הטיפול ההורמונלי בלי לגרום נזק וסכנת התפשטות של המחלה? תודה טובה

לדעתי סביר שאפשר להמתין עם הטיפול ההורמונאלי המסרס אך היה עוזר לי לדעת רמות PSA קודמות כדי להבין את קצב עלית הPSA בדם. עליה מהירה מדי לא תומכת בדחיית טיפול הורמונאלי.

14/08/2020 | 14:24 | מאת: טובה

ערכי PSAף לפני הקרנה 7.9 אחרי הקרנה 0.5 (5/18) 0.54 (11/18) 0.76 (5/19) 1.34 (11/19) 1.9 (4/20) 2.3 (6/20) מודה מאוד על תשובתך. אלה ערכי ה-PSA וקצב העליה. אודה לך על התייחסות נוספת בהתאם לערכים המצוינים. תודה רבה טובה

מנהל פורום סרטן הערמונית