עליית psa לאחר כריתה רדיקלית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

28/06/2020 | 12:54 | מאת: עמוס

פרופ ברגר שלום בן 48 נשא מוטציה בגן brca1. בנובמבר 18 התגלה סרטן ערמונית גליסון 6.psa אחרון לפני ניתוח יוני 18 היה 0.39. למרות המלצות למעקב פעיל עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית ב23.1 .2019 פתולוגיה גליסון 3+3, hige grade pin, מוקד אחד של prinuriel invision .שוליים נקיים קופסית שלמה לא הוצאו בלוטות לימפה. 8 שבועות אחרי הניתוח psa קטן מ0.03 וכך מאז כל 4 חודשים תמיד קטן מ0.03. השבוע כ17 חודשים אחרי הניתוח psa 0.04 שליטה מלאה בשלפוחית כמעט מיד לאחר הניתוח חרד מאוד מחזת הסרטן .1.האם הסרטן חזר ? 2. ממה עוד יכולה להיות העלייה בpsa? 3 הומלץ לי לחכות חודשיים שלושה לבדיקה נוספת לראות מה המגמה. 4. הבנתי שש יתרון להקרנות מוקדם עוד לפני הגעה לחזרה ביוכימית כהגדרתה כפסא 0.2, אז מדוע לחכות?

שלום רב, אני מסכים שנכון להמתין. מנסיון, קורה לא פעם שרואים לפתע עלית ערך ב0.01-0.02 לעומת בדיקה קודמת ואחכ זה יורד לערך הנמוך. כנראה סטייה של המכשיר. לכן רק מספר בדיקות עוקבות שמראות עליה הדרגתית מהווים ממצא שמחייב התייחסות. בכל מקאה, הפרוגנוזה שלך מצויינת והכל בסדר. בברכה.

מנהל פורום סרטן הערמונית