טיפול בסרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

25/06/2020 | 12:46 | מאת: ש

אני בן 70, שוהה בגרמניה, מרותק קורונה ומבצע בה את הבדיקות, וייתכן שאעבור גם את הטיפול בברלין. ב MRI גוש של 1 ס"מ עם PIRADS 3, ושני של 2X1 ס"מ עם PIRADS5. בפיוז'ן ביופסיה 4 דוגמיות מתוך 10 בצד הימני בלבד עם גליסון 7. 2 עם 4+3, 2 עם 3+4. אין יציאה מהקפסולה. אבצע מחר PET PSMA. בהתייעצות עם אורולוג מנתח ורדיותרפיסט, נאמר לי שסיכויי הריפוי זהים ב 2 השיטות, והחלטה צריכה להילקח בהתאם לתופעות הלוואי. ניתוחים נעשים כאן עם דה וינצ'י. הקרנות למקרה שלי ללא טיפול הורמונלי, אבל גם ללא ג'ל/בלון להגנה על המעי. טוענים שהם מאד מדויקים. המליצו לי על הקרנות משך 4 שבועות, בעדיפות על 8 שבועות וגם על 5 הקרנות בשיטצ סטראוטקטית. כאן עובדים עם CYBER KNIFE כבר 7 שנים, אבל אין מספיק נסיון מצטבר לאורך זמן. לא מומלצים לי ברכיתרפיה וטיפולים מקומיים ממוקדים. הפעילות מובלת ע"י אורולוגים, אבל הבעייה שלי היא בעיקר אונקולוגית, לכן מבקש המלצה. אני חושש מניתוחים מאחר ואני רגיש לכאבים. איני מצרף תוצאות הבדיקות כי הן בגרמנית, אבל עשיתי גם תרגום גוגל לאנגלית. תודה

שלום רב, בגיל 70, לדעתי אין מקום לניתוח. זאת עקב הסיכון לדליפת שתן שעומד לדעתי על עשרות אחוזים. אותו דבר בעניין הסיכון לאחן אונות. חשוב לי לאמר שדיעה זו איננה מקובלת על האורולוגים אך זו דעתי כי להערכתי הפגיעה באיכות חיים קשה יותר מאשר בהקרנות בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית