Psa אחרון מעל ,1000

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

19/09/2020 | 15:40 | מאת: מוטי מ

בן 83.7, פעיל, ללא בעיות עייפות, קוצר נשימה וכד' גילוי סרטן בערמונית, לפני שנתיים, באונה אחת גליסון 6. במעקב PET-CT כל 3 חודשים מזה שנה.הציעו לי טיפול הורמונלי, ( עלול לפגוע קוגניטיבית). פסלתי עקב גילוי אלצהיימר אצל אחי הגדול, לפני 5 שנים, בדיוק כשהיה בן 84 האם אפשר לחזות התקדמות המחלה לפי ממצאי הPET עד כה? אני מעדיף לא להתחיל בטיפול הורמונלי אם הסיכוי להתפרצות המחלה בטווח של 5 שנים נמוך מ 50%.

לא הבנתי את מצבך האם PSA=1000? האם יש לך תסמינים? האם עשית בדיקת PET או שאתה שוקל? אם יש לך PSA 1000 אז כדאי לעשות PET PSMA ולפי התוצאה להחליט זה נכון שסירוס הורמונאלי יכול לעשות כל מיני דברים אבל לא בהכרח במקרה שלך ורוב הסיכויים שלא תהיה בעיה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית