הקרנות ללא טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

17/06/2020 | 19:35 | מאת: עמיר

אדם בגיל 76 בריא בדרך כלל. גליסון 6 במשך 5 שנים, הפך לאחרונה לגליסון 7 ויש המלצה להקרנות עם טיפול הורמונאלי. השאלה, בהנחה שבשל חשש מתופעות לוואי ופגיעה באיכות חיים יבחר בטיפול הקרנות בלבד. מה ההשלכה מבחינת הצלחת הטיפול, סיכויי הישנות וכו'?

זה די תלוי. אם מדובר בGleason 3+4=7 ומצוין נפח מחלה קטן אז אין לדעתי צורך בטיפול מסרס הורמונאלי כי הערך שלו אפסי אם מדובר ב Gleason 4+3=7 ונפח מחלה בינוני או גבוה אז הייתי מוסיף טיפול הורמונאלי מסרס לחצי שנה בברכה

27/06/2020 | 19:47 | מאת: עמיר

מה ערכי המדידה של נפח המחלה?

מנהל פורום סרטן הערמונית