התייעצות בנושא עלייה ב psa ל 12

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

30/06/2020 | 09:16 | מאת: רון

שלום במהלך השנתיים האחרונות אני במעקב אחרי עלייה של של psa לפני כ שנתיים היה 4 ומאז זוחל למעלה. לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקת 4k אשר התוצאה הייתה 25% עם psa 7.5. לאחר מכן בצעתי mri בשיבא אשר שלל סרטן.(מוזמן לבדוק) היום psa12 והרופא ממליץ על ביופסיה, אני מעדיף שלא לבצע את הביופסיה מאחר ואני נוטל plavix , האם יש סיבות נוספות לעלית psa ושמומלץ לבדוק לפני הביופסיה?, להבנתי ביופסיה הינה סוג של ניסוי וטעייה בבחירת המיקום,שלא בהכרח תקדם את הנושא. האם יש מה לעשות לפני הביופסיה? אשמח לחוו ד . בברכה רוני

שלוםרב, באופן כללי כן מדובר במצב שמחייב שקילת ביופסיה. יחד עם זאת אני מסכים שעליה של PSA ב5 יחידות בקונסטלציה שלך זה קצת חשוד ויתכן שנובע מדלקת או זיהום וכיוב לכן הייתי חוזר על בדיקת PSA תוך 6 שבועות מהבדיקה האחרונה ולאחר מכן מקבל החלטה בעניין ביופסיה או MRI חוזר. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית