יוקריאס 50/1000 כתחליף לגלוקומין + גלובן

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/09/2015 | 00:43 | מאת: אלי

יש לי סוכרת מסוג B. שנים רבות נטלתי כל יום 2 כדורי גלוקומין (בבוקר ובערב)וכדור אחד של גלובן בערב. רמת הסוכר בבוקר הייתה כ 90-100. לפני כחודשיים החליף לי רופא המשפחה את 2 התרופות הנ"ל בכדור יוקריאס 50/1000 שאני נוטל בבוקר ובערב. ההחלפה הזאת לא עלתה יפה ורמת הסוכר בבוקר עלתה לכ 150-160. הבנתי כי החומר הפעיל ביוקריאס דומה (או זהה) לזה שבגלוקומין ולא כולל מרכיב המחליף גלובן. האם ניתן לשוב וליטול את הגלובן (באישור של רופא המשפחה שלי כמובן) בשילוב עם היוקריאס?

14/09/2015 | 12:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עקרונית אתה יכול לנסות לשלב ממריץ לבלבי בערב תוך שיתוף פעולה ומעקב הרופא המטפל שלך

מנהל פורום סוכרת