סוכרת לקשישה שמוזנת בפג

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/09/2015 | 19:30 | מאת: ישראל

אשה בת 90 שלא סבלה מעולם מסכרת, מוזנת באמצעות פג מזה כ-8 חודשים. בשל חוסר יכולת לאכול עקב דמנציה. בחודשים האחרונים התגלה אצלה לפתע ערכים גבוהים של סכרת. כדורים לא עזרו ועכשיו הרופא רוצה להתחיל טיפול בזריקות. האם הסוכרת היא תוצאה של מזון מלאכותי שהיא מקבלת? האם ניתן לשנות את הרכב המזון שניתן לה בפג? האם מומלץ במצב זה להתחיל טיפול בזריקות?

29/09/2015 | 18:08 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, קיימות מס' תמיסות שמותאמות למצבים מיוחדים כולל עבור מטופלים שמוגבלים במריכת הפחמימות (ןהן בד"כ דלות בלקטוז). התייעצי עם הצוות שמדריך אותך לגבי ההזנה ב PEG. מידע נוסף תוכלי למצוא באתר משרד הבריאות- www.health.gov.il/PublicationsFiles/pium_kiva_2.doc באם הסוכרים למרות התאמת התמיסה (שעלותה גבוהה ) יהיו גבוהים ניתן בתאום עם הרופא להזריק לה אנלוג אינסולין ארוך טווח שיכסה את כל היממה בהזרקה אחת ליום

מנהל פורום סוכרת