השפעת סטרואידים על העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/09/2015 | 08:49 | מאת: טלי

שלום רב, אני בהריון בשבוע 25, וביצעתי העמסת סוכר 50 גר' שיצאה גבוה מאוד - 195. קיבלתי הפניה להעמסת סוכר 100 גר'. התוצאה נראתה לי מוזרה מאוד, ואז הבנתי שיום לפני ההעמסה התחלתי ליטול פרדניזון בעקבות חשש להחמרה באסטמה. ממה שהצלחתי להבין, זה יכול להעלות את ערכי הסוכר מאוד. כמובן שאני צריכה לעשות בדיקה נוספת, אך השאלה היא כמה זמן צריך להמתין מהפסקת הטיפול בפרדניזון עד לביצוע בדיקה על מנת שתוצאותיה ישקפו את מצבי ללא השפעת התרופות. כמובן שאני מעוניינת לעשות את הבדיקה כמה שיותר מהר, אך צריכה שהיא תהיה אמינה כדי לא לקבל תוצאות ואבחנה שגויה. תודה מראש.

03/09/2015 | 22:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך טלי יתכן והקורטיזון השפיע על מבחן 50 הג' לשעה. רצוי על מנת לנסיר ספק לבצע העמסה של 100 גרם גלוקוז ונטילת דגימות בזמנים 0',60',120', ו180'. אחר ההעמסה. לפחות שבוע מהפסקת הפרדניזון.

מנהל פורום סוכרת