לנטוס

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/10/2015 | 18:00 | מאת: שמואל

שלום עליך מורי ורבי. שאלתי בעת הזו היא לגבי הטווחים של הלנטוס. כפי שלמדתי וחקרתי הרי שהלנטוס מתחיל את פעולתו כשעה וחצי מרגע ההזרקה והוא טוב לכ:24 שעות לערך. אם כן מדוע הרופאים ממליצים להזריק כמחצית השעה בלבד לפני האוכל? הרי שכך גופנו ישאר ללא השפעת האינסולין כשעה וחצי ובינתיים כבר החילונו באוכל? האין זה כך? לתשובתך המחכימה אצפה בכיליון עיניים ועל כך נתונה לך תודתי מראש.

20/10/2015 | 15:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שמואל בעל הקושיות, ראשית, סליחה על האיחור בתשובה-רק היום חזרתי מחו"ל. אין שום קשר בין הזרקת הלנטוס בערב לפני השינה לבין מועד הארוחות או צמידות לזמני הארוחות. הוןא צריך להינתן אחת ל 24 שעות פחות או יותר באותה שעה בכל ערב .

מנהל פורום סוכרת