סוכרת 106 אחרי צום

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/10/2015 | 12:41 | מאת: תומר מימון

יש לי סוכרת 106 אחרי צום עשיתי בדיקה.זה הרבה דוקטור?מה אני צריך לעשות עכישו מה אני יכול לאכול מה לא האם לחם לבן מותר?מה יהיה?אנא תייעץ לי בבקשה-תודה.

16/10/2015 | 06:54 | מאת: יוסי

תראה תומר, זה די פשוט. תפסיק לאכול מאכלים עם פחמימות (או דלי פחמימות)ודברים הכוללים סוכר מכל סוג שהוא, קפה תשתה עם ממתיק מלאכותי, תצמצם בפירות (פרי אחד ליום). ואחרי 3-4 חודשים תחזור על הבדיקה בצום ותבקש גם בדיקה של A1C (שמציג את מצבך ב-3 חודשים אחרונים)

20/10/2015 | 16:40 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, סוכרים שבין 100 ל 126 בצום, לפחות בשת בדיקות שונות, מחשידים להתפתחות מצב של "קדם סוכרת" שבעקבותיו עלולה להופיע סוכרת "של ממש". מטומלץ ךכן לחזור על הבדיקה בצום וכן שעתיים אחר ארוחה פחמימתית, ואם התוצאות תהיינה מחשידות לעבור לכלכלה מופחתת סוכרים זמינים בסיוע דיאטנית. עקרונית מומלץ להפעיל את "חוק השלוש"- 3 ארוחות ביום, 3 ארוחות ביניים קלות, ושלא יעברו שלוש שעות בלי לאכול. לפחות 3 פרוסות לחם דגנים, חיטה מלאה או שיפון- לא מקמח לבן. 3 פירות ביום, לא ענבים או פירות יבשים. 3 ירקות אדומים ביום, ועד 3 ארגזים של ירקות ירוקים. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית שתרכיב לך ארוחות ממזונות שאתצה אוהב והםלטעמך.

מנהל פורום סוכרת