סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/09/2015 | 22:47 | מאת: עדי

שלום, אני בת 30 בבדיקה האחרונה שביצעתי התקבל רמת סוכר 106, שעל פי הבנתי מעל הנורמה, יש היסטורייה משפחתית- אבא שלי מטופל באינסוליו וכן אובחן אצלי שחלות פוליציסטיות. רציתי לדעת מה אפשר לעשות, מבחינת המשך בדיקות, מניעה, תזונה וכן מעקב. תודה מראש

20/09/2015 | 18:48 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עדי, ערכי סוכר שבין 100 ל 126 מג% בצום מחשידים לאפשרות של קדם סוכרת, ואת נמצאת בקבוצת סיכון בשל הסיפור המשפחתי, אך לא די בבדיקה בודדת לאישור האבחנה. מומלץ לך לחזור על בדיקת הסוכר בדם בצום + שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות, וכן לבצע בדיקת המוגלובין A1C בדם ואז נדע טוב יותר מה מצבך העכשווי. אם יהיו סימנים לקדם סוכרת אז ההמלצות הן לשינוי הרגלי החיים לחיים בריאים יותר- כלכלה ללא סוכרים זמינים, פעילות גופנית מתונה יומיומית, ירידה במשקל לשמנמנות, ואולי אף כדור שיסייע לעצירת התהליך מלהתקדם לסוכרת של ממש.

מנהל פורום סוכרת