טריגליצרידים ויתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/10/2015 | 13:10 | מאת: שרה

בדיקות שגרתיות(אחת ל 4 ח')נמצא טריגליצרין גבוה(350)כםלסטרול טוב 40,סהכ כולסטרול 103.A1C 6.3.סוכר 99. אני מקבלת 2גנואט 85/100,אנלדקס 20 מג פעמים ביום.1 דיזותיזואיד 25. סימבסטטין 10 מג.לחץדם 125/80 רוב הזמן. שינוי הרגלי אכילה נחןץ אבל האם יש גם טיפול תרופתי שיכול לשפר את מצבי .אני בת 66.דאגנית.יש היסטוריה של בעיות לב וסטרוקשל הורי

20/10/2015 | 15:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שרה, הסימבסטטין מכסה אצלך יפה את בעיות רמת הכולסטרול, אך אין בו די להפחית גם את הטריגליצרידים בדמך מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל בטיפול תרופתי מכוון לטריגליצרידים (בזאפיבראט=בזליפ למשל), וכן לפנות לדיאטנית להדרכה (TYPE IV) לגבי דיאטה לסוכרת דלת שומן

20/10/2015 | 15:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שרה, הסימבסטטין מכסה אצלך יפה את בעיות רמת הכולסטרול, אך אין בו די להפחית גם את הטריגליצרידים בדמך מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל בטיפול תרופתי מכוון לטריגליצרידים (בזאפיבראט=בזליפ למשל), וכן לפנות לדיאטנית להדרכה (TYPE IV) לגבי דיאטה לסוכרת דלת שומן

מנהל פורום סוכרת