שאלה

דיון מתוך פורום  סוכרת

06/09/2015 | 20:13 | מאת: אלונה

בבדיקות דם בצום יצא לי ערך של 85 בבדיקת a1c יצא לי ערך של 4.5 לפי האבחון של רופאת משפחה אין עדות לסוכרת או לטרום סוכרת. אך שעתיים לאחר ארוחה עשירה בפחמימות אני בודקת במכשיר והערך הוא 180 האם זו סוכרת? יש לציין שלפני שנה וחצי הייתה לי סוכרת הריון

07/09/2015 | 23:08 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אלונה, ערכי הסוכרכ בצום ומדד ההמולובין ש1X הם בחלט בתחום הנורמה. על מנת להסיר ספק, מומלץ לבדוק סוכר בדם שעתיים אחר שתיית 75 גרם גלוקוז ולא ארוחה שאינה מוגדרת סטנדרטית. אם הרמה אחר שעתיים משתיית הגלוקוז תהיה מתחת ל 140 אז הכל בסדר. אם התוצאה תהיה בין 141-200 קיים חשד לתחילת מצב של קדם סוכרת.

07/09/2015 | 23:08 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אלונה, ערכי הסוכרכ בצום ומדד ההמולובין ש1X הם בחלט בתחום הנורמה. על מנת להסיר ספק, מומלץ לבדוק סוכר בדם שעתיים אחר שתיית 75 גרם גלוקוז ולא ארוחה שאינה מוגדרת סטנדרטית. אם הרמה אחר שעתיים משתיית הגלוקוז תהיה מתחת ל 140 אז הכל בסדר. אם התוצאה תהיה בין 141-200 קיים חשד לתחילת מצב של קדם סוכרת.

מנהל פורום סוכרת