ממתיקים

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/10/2015 | 08:19 | מאת: רעיה

הנני חדשה במועדון הסכרת. האם הגוף מתייחס לממתיקים מלאכותיים כסוכר רגיל? האם כל מוצר עליו יש סימן של האגודה למלחמה בסכרת הוא בטוח לסוכרתיים?

07/10/2015 | 11:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הממתיקים המלאכותיים למיניהם מפעילוים את חוש הטעם לתחושה שח נמתיקות. הם אינם פחמימות והגוף אינו מתייחס אליהם כאל גלוקוז. כשהייתי בין מקימי הועדה לבדיקת המוצרים על ידי האגודה, הועדה כללה רופאים ודיאטניות שבדקו את המוצרים לפני אישורם. אני מניח שגם היום קיימת ועדה כזו אך את התשובה המוסמכת תכלי לקבל מפניה לאגודה.

מנהל פורום סוכרת