סכרת הריון ורמות סוכר בדם

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/10/2015 | 19:41 | מאת: עמית

שלום. אני בת 31 בשבוע28 בהריון וגיליתי לפני חודש שיש לי סכרת הריון. בהוראת הרופא ביצעתי a1cויצא 4.1. שזה אומר שהממוצע סוכר בדם עומד על 70. אפילו שאני מאוזנת התוצאה לא נראת לי הגיונית בכלל. בנוסף ביצעת בדיקת fructosamine שיצאה 185 (מה זה אומר על ממוצע הסוכר בצום בשבועות האחרונים?) בנוסף יש לציין שההמוגלובין שלי 11.4. האם זה משפיע על תוצאות הבדיקה?

20/10/2015 | 16:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בדיקת הפרוקטוזאמין מצביעה על ממוצעי הסוכר בתקופת 2-3 שבועות שקדמו לבדיקה. ברוב המעבדות רמה של עד 280 נחשבת לסבירה. הבדיקה אינה מושפעת ממצבי אנמיה, בניגוד להצוגלןבין A1C שאיבוד דם, מצב ערס כדוריות, קיצור משך חיי הכדורית עלול לתת תוצא נמוכה מהצפוי. רמה של פרוקטוזרמין 180 מעידה לרוב על ממוצע תלת שבועי של רמות סוכר בתחום הנמוך של הנורמה.

מנהל פורום סוכרת