טיפול הורמונלי אחרי כריתת שחלות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/08/2018 | 18:11 | מאת: רונה

מחפשת כירורג לכריתת שחלות בגלל נשאות גנטית 1. האם כדאי להוציא גם את הרחם? 2. האם מותר לקחת הורמונים אחרי הניתוח?

רונה שלום, יש בהחלט מקום להסרת השחלות והחצוצרות לנשאיות גן ה-BRCA1. זהו ניתוח המבוצע על ידי ושאר הרופאים כשגרה ב״איה מדיקל״. אין אינדיקציה להסרת הרחם. הדעות לגבי מתן הורמונים לאחר הניתוח הן חלוקות. הגישה המקובלת היא אינדיבידואליסטית לפי הקושי בהתמודדות עם התסמינים. אם את מעונינת בשרותנו התקשרי ל-037646930 לקביעת פגישה. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם