תוצאה לא תקינה של פיפל

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/04/2018 | 13:49 | מאת: רוית

שלום אני בת 52 ביצעתי בדיקת פיפל בגלל דימום וסת חזק מאוד. התוצאה:" Disordered prolierative endometorium and simple hyperplusia מה המשמעות של זה?ומה הטיפול?

שלום רוית, בגילך מתרחשים שינויים הורמונליים המפרים את האיזון שהיה קיים בשנותייך הצעירות יותר. זה עלול להתבטא בדימומים חריגים ולא-סדירים ושינויים ברירית הרחם מן הסוג שנצפה אצלך. יש רופאים שאינם מטפלים במצב ורק עוקבים ויש המציעים טיפול בתכשיר המכיל פרוגסטרון על מנת לייצב את רירית הרחם "עד עבור זעם...". כמובן שרצוי להשלים את התמונה באמצעות בדיקת אולטראסאונד ובדיקת HPV (פאפ בעבר) כדי לשלול אפשרויות אחרות. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם