ממצא אקוגני - בחלל הרחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

17/04/2018 | 12:20 | מאת: שלי

בחלל הרחם נצפה ממצא אקוגני. לא ניתן לשלול שמדוברבשארית התקן בחלל הרחם. אני בת 50 הוצאתי התקן מירנה בשלם דימומים חזקים. מה הפירוש של ממצא אקוגני?

שלום שלי, ממצא אקוגני באולטראסאונד פירושו ממצא שמודגש ביחס לסביבתו. ברחם נצפים מבנים אקוגניים במקרה של נוכחות התקן תוך רחמי או הסתיידויות בשרירן או פוליפ רחמיים. באופן נדיר גם גידולים יכולים להראות כמבנים אקוגניים. בדיקה פשוטה הנקראת היסטרוסקופיה הכרוכה בהחדרת סיב אופטי לחלל הרחם יכולה לאבחן את הממצא. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם