רחם שרירני + מיומות/ ניתוח הוצאת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

24/07/2018 | 00:02 | מאת: חגית

שלום רב, אני בת 57 - חצי שנה לאחר גמר המחזור. נמצא (כבר פעם השניה) כי יש לי רחם רב שרירני בגודל 12 שבועות + 2 פוליפים אנדומטריאלים. הומלץ לי לעבור היסטרוסקופיה. זו כאמור הפעם השניה שאני עוברת את התהליך הזה (הקודם היה לפני 4 שנים) ואציין שאני צריכה לעבור גם ניתוח TVT-0 באותו תהליך - לפי הרופאים הרחם שלי מייצר מיומות וכפי הנראה המצב עשוי לחזור שוב בעתיד - האם לא כדאי לשקול את הוצאת הרחם (והשחלות) בשיטת הלפרוסקופיה? רופאים שהתייעצתי איתם חלוקים בדעתם- חלקם בעד וחלקם נגד לחלוטין ומשאירים את ההחלטה בידי..ראיתי שהמרכז שלכם דוגל בשמירה על הרחם ונסיון פתירת הבעיות בתהליכים שמרניים, כפי שפעלתי בפעם הקודמת- אבל לאחר שהגעתי לגילי.. וחשש שהמצב יחזור על עצמו שוב ואאלץ לעבור בכל פעם הרדמה כללית גם אינה מעודדת. אשמח לשמוע מה דעת הרופאים המומחים לנושא הוצאת רחם ושחלות בגילי וההשפעות העתידיות. תודה רבה.

שלום חגית, את צודקת שאיה מדיקל היא מרכז רפואי שאינו ממהר להסיר את הרחם. זה לא המקום לדון בכך אולם אם תהיה מעונינת אוכל להרחיב בסיבות לכך. אם אין לך תלונות הקשורות בגודל רחמך וגודל הממצאים הוא סטטי בשנים האחרונות - אין צורך לגעת ברחם. החשש מחזרה של שרירני הרחם אינו מוצדק מאחר שהגירוי לגדילת שרירנים בדר״כ הוא הורמון האסטרוגן שבגילך מופרש בכמויות מזעריות ואינו מסכן אותך. כמובן שאם הרחם ממשיך לגדול בגיל המעבר יש לתת על כך את הדעת שמא מדובר במקרה נדיר של גידול ממאיר בשריר הרחם. והיה ובכל זאת נבחרת אופציית הסרת הרחם, ניתן לבחור בגישה הלפרוסקופית הנחשבת לפולשנית פחות. ניתוח ה-TVT מבוצע בגישה נרתיקית ואינו מושפע מעצם ההתערבות הניתוחית להסרת הרחם. במקרה ומתקבלת החלטה לשמר את הרחם, הייתי ממליץ על ביצוע היסטרוסקופיה להסרת הפוליפים שציינת. גם זאת ניתן לבצע במעמד ביצוע הניתוח הנרתיקי. הנה כי כן, מספר לא מבוטל של אלטרנטיבות לכריתת הרחם. אם תרצי לדון בנושאים המוזכרים בפירוט רב יותר את מוזמנת לקבוע פגישה בטלפון 037646930. מקווה שדברי עזרו. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם