האם זו דלקת בשלפוחית?

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

01/07/2018 | 17:54 | מאת: שרון

שלום רב, לפני כשלושה חודשים בתרבית שתן נמצא אי קולי עם עמידויות שונות ניתן מונרול. שלושה שבועות לאחר לקיחת מונרול המשכתי לסבול ותרביות ובדיקות STD יצאו שליליות. שתי בדיקות גניקולוגיות בקופה העלו ממצאים תקינים ואורולוג רשם אומלפדקס לשמונה ימים. לאחר נטילת התרופה התחושה השלילית לא חלפה. פניתי לגנקולוג פרטי לקח STD ותרביות יצא חיובי לאוראופלזמה משני סוגים. מכיוון שזה חיידק נפוץ אך סבלתי מתחושת דלקת ניתן LEVO לעשרה ימים. אני עדיין ממשיכה לסבול מאי נוחות בשלפוחית. השתנה תכופה ותחושה מאוד לא נוחה. אני שלושה שבועות לאחר סיום ה-LEVO. לאחרונה יש לי גם תחושה של נפיחות בבטן. לפני זה הופיעה תחושה של נפיחות ברגליים וכאבי אגן. אני מתחילה לחשוב שהדלקת הייתה רק טריגר למשהו יותר רציני שמתרחש. אני חושדת לכיוון השחלות או הרחם. האם יכול להיות ששתי רופאות בקופה פיספסו איזשהו ממצא? אני פשוט נורא דואגת ולא יודעת מה עליי לעשות. יש לי בשבוע הבא בדיקה חוזרת של STD וכל התרביות לראות אם חיידקים הוכחדו. תודה.

01/07/2018 | 17:56 | מאת: שרון

ואם לילד בן 8 שנולד בקיסרי אם זה חשוב. תודה.

שרון שלום, אם מדובר בזיהום חוזר בשלפוחית השתן - תרבית שתן תגלה זאת. אם מדובר בזיהום אחר - בדיקת STD היא הבדיקה הנכונה. בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת אולטראסאונד אגן כדי לשלול בעיות רחם או שחלות. רפואה שלמה.

ראי תשובה בשאלה הקודמת.

01/07/2018 | 20:34 | מאת: שרון

עשיתי פעמיים בזמן האחרון ויצא תקין.

שלום שרון, אני מבין שהרופא/ה שטיפולו בך עשו זאת בהתאם לתוצאות הבדיקות כך שלא ניתן להניח שהוחמצה אבחנה. בדיקת ה- STD החוזרת היא בודאי חשובה. הייתי ממליץ לבצע גם בדיקת תרבית שתן ואולטראסאונד אגן קטן להשלמת הבדיקה. רפואה שלמה.

14/08/2018 | 14:51 | מאת: שרון

הי ד"ר, ממשיכה לסבול מתחושת דלקת בשלפוחית כבר חודש חמישי. הבדיקה האחרונה מראה שהאורפלזמה אורטיקולום עבר ונשאר הפרבום. הרופא המטפל אמר שלא רוצה להעמיס תרופות ושנחכה שאולי המערכת החיסונית תטפל. אני סובלת וגם כעוסה. מה אני אמורה לעשות? תודה.

מנהלי פורום האשה והרחם