למה לצפות לאחר כריתת רחם?

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

29/03/2018 | 21:54 | מאת: נאנא

לאחר כריתת הרחם בגיל 55למה לצפות?? קראתי תשובתך לאחת השאלות בפורום (לנשים עם שרירן יחיד, בכל גיל, אני מציע כריתה שמרנית של השרירן תחת הסרת כל הרחם. הסיבה לכך היא היות הרחם "עוגן" מרכזי ברצפת האגן הנשי והסרתו עלולה להיות כרוכה במספר לא מבוטל של תופעות לא רצויות.) האם תוכל להסביר לי מה התופעות הלא רצויות???

נאנא שלום, ראשית חשוב לציין שלא לכל הנשים העוברות כריתת רחם יש תופעות לא רצויות. מדובר באחת מתוך 3 נשים העוברות ניתוח זה וחוות אי-נוחות כלשהי במהלך השנים לאחר הניתוח. עם תופעות אלה ניתן למנות: 1. ירידה בליבידו (דחף מיני) וכאבים בקיום יחסים. 2. הפרעות בשליטה על השתן. 3. קיצור משמעותי של הנרתיק. 4. צניחת גדם הנרתיק. 5. פגיעה תדמיתית. בכל העולם מדברים על הצורך למתן את "היד הקלה" על הדק כריתת הרחם. באיה מדיקל אנו עושים כל מאמץ ליישם את העקרון הזה הלכה למעשה לתועלת ובריאות מטופלותינו. אם תהיי מעונינת נשמח לפגוש אותך ולהעריך את התאמתך לקונספט שלנו. 03-7646930 רפואה שלמה וחג שמח.

30/03/2018 | 12:51 | מאת: נאנא

אני אחרי ומתחרטת למה שמעתי לרופאים והסכמתי לכרות הכל..עם הרחם

הי, אין מקום לחרטה. ייתכן והכל יהיה "דבש" ורק תהני מהתוצאות. רפואה שלמה.

14/04/2018 | 08:48 | מאת: נאנא

אני 20 יום אחרי הניתוח ועד היום חשה כאבים בזמן יציאות !למה עברתי אולטרסונד במיון אמרו שהכל תקין מה השפעת הניתוח על המעיים ועל השלפוחית כי גם שהשלפוחית מתרוקנת מרגישה כאבים בבטן תחתונה

מנהלי פורום האשה והרחם