צניחת רחם בהריון......

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

24/07/2018 | 08:35 | מאת: אור

שלום, אני בת 27 בהריון שני שבוע 13, לפני כמה ימים הרגשתי במעין כדור בנרתיק ולאחר בדיקה אצל אורוגניקולוג התברר שיש לי צסטוצלה דרגה 1-2, שאלתי היא האם נכון שככל שהרחם יגדל ככה גם הבליטה תעלה מעלה? האם פיזיותרפיה לרצפת אגן תעזור כבר משלב זה? והאם בלידה טבעית לא יוומר נזק נוסף בעת לחיצות או שעדיף לעשות קיסרי? תודה מראש.

אור שלום, תרגול שרירי רצפת האגן (שרירים טבעתיים) אף פעם לא מזיק, גם בהריון. סיכויי השיפור לא מדהימים. אין מרום לניתוח קיסרי למניעת ״נזק״ מצטבר לדפנות הנרתיק. קרוב לודאי שאחרי הלידה יתרחש שיפור מסוים באופן טבעי. ממליץ שתסיימי את תכנון המשפחה שלך ורק אחר כך לבצע הערכת מצב ולשקול תיקון כירורגי. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם