פורום הרזיה ללא דיאטה
מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה
יכול להיות שאני משמינה מזה שאני אוכלת עוגיות אפילו אם זה כקינוח אבל אחרי כל ארוחה אבל גם מנסה לא לעבור את השובע...לפעמים זה קורה אבל יכול להיות שזו הסיבה? כי יש בזה מלא קלוריות?!
מה שחשוב הוא איך אוכלים במשך כל היום לאורך זמן. אם את עולה במשקל צריך לבדוק את התזונה שלך ולא רק את העוגיות. ואיך את מגדירה השמנה? האם עלית במשקל או מדובר בתנודות של עד 2 ק"ג?
בזמן אכילה כששובעים?
אבל פחות. הוא עדיין טעים, אבל פחות. כי כאשר שובעים, ה"חשק" לאכול יורד.
או לפחות כך נראה לי,אבל תמיד אני לוקחת כפית מקסימום נוספת לטעם מעבר. האם הכפית הזו יכולה לגרום לי להרגיש קצת לא נעים ושבעה מדי,ורק אחרי שעתיים בערך זה יורד? נראה לי לא הגיוני שכפית עושה את ההבדל...
הגוף מרגיש, גם אם ההגיון שלך אומר אחרת. תקשיבי למה שהגוף שלך אומר. וכן, לפעמים רק ביס יכול לעשות את ההבדל בין תחושת שובע נעימה, למלאות או כובד.
יכול לגרום לרעב גם כאשר יש אוכל במערכת ורוב האוכל איננו גאנק פוד....
גם בגאנק פוד יש אבות מזון, חלבונים פחמימות ושומנים. לפעמים יש את כל אבות המזון ולפעמים יש רק חלק. שחרור ההורמון הוא לא היחידי שגורם לתחושת הרעב. זו מערכת מורכבת שתלוייה בעוד חמרים שמופרשים, צרכי הגוף, השדרים למח, כמות האוכל וכו.
אם אני רעבה?
שמגיעה כשהגוף צריך אוכל. מרגישים אותה, לא מחכים לה. רעב בא כשהוא בא.
בעצם אני אמורה להרגיש מלאות כזו בבטן אחרי הואכל ותחושת "הקלה" ככל שעוברות שעתיים מהאכילה? לא אמורים להרגיש קלילות גם שנייה אחרי שמסיימים לאכול? תודה
כלומר, יש תחושת מלאות שהיא נעימה ולא מכבידה. ככל שעובר הזמן התחושה הזו עוברת , ולא מורגשת, עד אשר מרגישים שוב רעב.
אם אכלתי ביס למעבר אחרי שכבר שבעתי זה אומר שהתחושה של העובד בבטן תעבור מהר יותר מאשר כמה ביסים מעבר למה ששבעתי?
התכוונתי "כובד "בבטן
תעבור בהתאם לכמות האוכל שאכלת מעבר. אם אכלת מעט מעבר, היא תעבור יותר מהר מאשר אם אכלת הרבה מעבר. את הכובד מפסיקים להרגיש כשכמות אוכל עוברת מהקיבה לתריסריון ולמעיים. זה לא אומר שהקיבה ריקה, זה אומר שתחושת הכובד עוברת.
למה לפעמים אני אוכלת כשאני לא רעבה חתיכת עוגה וזה גורם לי לשבוע מדי ולפעמים אני אוכלת כשאני לא רעבה אותה חתיכת עוגה וזה לא גורם לי להרגיש שבעה מדי? זה תלוי כמה הקיבה ריקה מאוכל מלכתחילה?
תחושת הרעב עוד לא הגיעה ויש אפשרות לאכול קצת לפני שתחושת הרעב מגיעה. במקרה הראשון זה ברור. במקרה השני, היה רעב שלא הורגש עדיין, ואכילת העוגה ידחה את הזמן שיגיע הרעב לארוחה הבאה.
בקיבה כשאוכלים?
לצרכים של הגוף ולמה יש בקיבה באותו הזמן.
כי אכן יש זמן מינימום בארוחה של 20 דקות עד שמרגישים שובע מארוחה?
זה תלוי במה את אוכלת, כמה, מידת הרעב ועוד. 20 דקות זה סוג של מיתוס או הערכה שמתאימה לספרים, לא למציאות.
רק אוכל לחדד משהוא קטן:הספיגה של המזון נעשית במעיים זה אני יודע:אבל לא קראתי בשום מקום שהרכב האוכל תורם לשובע בקיבה...בקיבה קראתי שרק כמות האוכל היא זו שקובעת שובע והרכב האוכל גורם לשובע החל מהתרסריון ואליך (הורמוני ה CCK וה PPY ועוד),אין כאלו בקיבה,אני טועה? תודה שוב
CCK מופרש גם בקיבה. לגבי האחרים אני לא זוכרת במדויק מה מופרש איפה ברגע זה. יש לנו הרצאה מפורטת בנושא.
אם אני מרגישה שאכלתי מדי אבל לא הרבה,נגיד בסולם 1-5 ש5 זה פיצוץ- ואכלתי בערך 2.5-1 זה אומר שזה ביס יותר מדי או כמה וכמה ביסים יותר מדי? כי שמתי לב שכשזה קורה התחושה הלא טובה של מדי אוכל יורדת אחרי כמעט שעתיים רק,זה הגיוני? תודה מראש
הקיבה "מתרוקנת". זה אומר שהאוכל המשיך בדרכו מהקיבה למעיים. אנחנו נרגיש שובע, אבל לא מלאות של אחרי ארוחה. כדי לדעת אם מדובר בביס אחד או יותר, או פשוט יותר מד , צריך לראות ולנתח יומן מזון. צריך להכיר את הרגלי האכילה, ולראות לאורך שבוע מה קורה. תחושה לא טובה שבאה אחרי שאוכלים יותר מדי, יכולה להיות מורגשת אחרי ביס, יותר ביסים או אכילת יתר. כך שכדי לתת לך תשובה, צריך להיכנס יותר לעומק העניין.
כלומר גם זה אומר שכשהאוכל כבר במעיים ואננו בקיבה עדיין אין רעב וגם בעצם אני אמורה להרגיש מלאות כזו בבטן ותחושת "הקלה" ככל שעובר הזמן מהאוכל? לא אמורים להרגיש קלילות גם שנייה אחרי שמסיימים לאכול?
באינטרנט אמירה שלא הבנתי את משמעותה ושאלתי בכמה פורומים אך אף לו אחד הצליח להסביר לי את התופעה: אני קראתי במקומות רבים כי הורמון הרעב גרלין עולה כאשר הקיבה ריקה אך הוא לא היחיד שמשפיע על מתי נחוש רעב,ומצד שני קראתי מאמר שטען (ללא הסבר),שהקיבה איננה חייבת להיות ריקה מתוכן כדי לחוש רעב. שתי עובדות אילו סותרות האחת את השנייה,ולכן זה לא מובן לי.אם יש אוכל בקיבה למה שנחוש רעב?ייתכן כי זה תלוי איזה אוכל יש עוד במערכת העיכול? יכול להיות שחסר פחמימה ואז נחוש רעב? אבל כשאנו רעבים ,אנו לא רעבים לאוכל מסויים אלא לארוחה שלמה בדכ,אז אם חסר אב מזון ספציפי ,יוצא שתמיד גם ככה אוכלים כמעט את כולם בשעת רעב. אז איפה ההגיון? רב תודות רחל
מורכבת שעובדת בו זמנית בהרבה מישורים. כשמסבירים תהליך כזה או אחר, "מוציאים" אותו מהתמונה הכללית. נכון שגרלין מסמן רעב, ונכון גם שהקיבה לא צריכה להיות ריקה בשביל זה, ונכון גם שאם חסר לנו אב מזון נרגיש את זה בכך שגם אם נשבע לא נרגיש מסופקים, ובאיזה שהוא שלב נשלים אותו. הכי חשוב לנו, זה לאכול כשאנחנו רעבים ולעצור כשאנחנו שבעים. יש הרבה מאד תהליכים הורמונליים ואחרים שקורים בו זמנית כדי לתת לנו את תחושת הרעב ואת תחושת השובע.
שנים של דיאטות החדירו לי את חשיבות החלבון ועשיו אני מפחדת לאכול ארוחה בשעת רעב רק של עוגה לדוגמא כי אני לא רוצה להישאר רעבה בלי החלבון והרבה פעמים לא בא לי נס קפה ליד העוגה. עד כמה חייבים כל ארוחה לאכול חלבון?
אכן אנחנו צריכים חלבון כל יום. אבל אפשר לפזר אותו במשך היום. ארוחה של עוגה מתאימה יותר לבין ארוחות או קינוח מאשר במקום ארוחה. כדי לתת לך תשובה מספקת צריך להכיר את הרגלי האכילה שלך. אין שום מניעה לאכול עוגה וקפה. אין ספק ששנים של דיאטות מקשים על חופש באכילה. אולי תרצי לבדוק אפשרות אחרת? שיקום מדיאטות הוא תהליך שיכול להוביל אותך לאכילה חופשית, מהנה לפי רעב ושובע ושמירה על משקל תקין.
לא יכול להיות שאנשים שמנים או בעלי משקל עודף פשוט אוהבים אוכל יותר מאנשים רזים שאין להם בעיות אוכל? אני מכירה אנשים רזים שאומרים שהם אוהבים אוכל אבל יכול להיות שאני אוהבת פשוט אוכל יותר ולכן אוכלת גם כשאני לא רעבה ודי הרבה.?
גם אנשים בעודף משקל שובעים, כמו אנשים רזים. אולי קשה לך יותר לעצור בשובע? גם אנשים רזים אוהבים לאכול. אין שום הבדל. אם את אוכלת יותר ממה שאת צריכה, זה לא בהכרח כי את אוהבת לאכול יותר מאנשים רזים.
ישנה סתירה בעובדות: מחד גיסא ,השובע נקבע אוטומטית עפ הרכב האוכל עוד בקיבה (הורמונים) ולא רק מאיברים שמגיעים אחריה בעיכול ומאידך גיסא, יש כמות אוכל מסויימת שפיזיולוגית בקיבה מרגישים שובע כשמגיעים אליה,אז נכון שהרכב האוכל משנה השובע,אבל-אם ניקח מאכלים שיש בהם מלא קלוריות פר גרם הם יתרמו לתחושת שובע גדולה יותר ומהר יותר (כלומר לאכול פחות),מכאן שאפשר עדיין לא להגיע לסף (הפיזיולוגי) שאליו הקיבה אמורה להגיע (מבחינת כמות האוכל),כדי לחוש שובע נורמלי, אבל עדיין חשים בשובע. איך זה ייתכן? אני מקווה שזה בסדר שאני מתעקש על להבין את זה ,פשוט זה מעניין אותי.. בברכה שם טוב
שובע הוא תהליך מורכב שנקבע ע"י הרכב האוכל, כמות האוכל, נפח האוכל והצרכים של הגוף. כל זה קורה בו זמנית . אפשר לשבוע ממאכלים "חסרים" באבות מזון, או מאכלים "עתירי קלוריות". אך אם זה שובע איכותי או כמותי, תדע רק כשתרגיש שוב רעב. אפשר להרגיש שובע, אבל לא להיות מסופק מארוחה. למשל: אם אוכלים אוכל עתיר קלוריות, אפשר להרגיש שבע, אבל עם סוג של תחושה ש"חסר משהו". ותחושה כזו תלויה במערכת מורכבת שקשורה לקיבה, למח, להורמונים, לצרכים של הגוף ועוד.
אם אני טועה אשמח אם תגידי לי אחרת: קודם כל ,קראתי שהורמונים כאלו ואחרים של שובע מוסרים למוח על שובע רק כאשר האוכל מגיע לתרסריון שזה לוקח זמן...אז איך ייתכן כי גם הרכב המזון בזמן הארוחה, שהיא אצלי לא יותר מחמש עשר דקות ,קובע את השובע? והחלק השני לא ברור הוא, שיש כמות אוכל מסויימת שהקיבה רגילה שמגיעים אליה ומכאן מרגישים שובע, אבל אני יכול לאכול נגיד שוקולד שיש בו יותר קלוריות פר גרם ולאכול כמותית ממנו פחות מאשר נגיד לחם. ה"כמותית" הזה אומר (בראש שלי),שעדיין לא הגעתי לכמות האוכל שהקיבה רגילה ,אבל זה לא שינה את העובדה שעדיין חשתי בשובע אחרי פחות כמות אוכל של שוקולד לעומת לחם. אז איך זה יכול להיות? תודה רבה שוב!!
מתחילים בקיבה ותכולת הקיבה והרכב המזון משמעותי במסרים שעוברים. בתריסריון ובמעיים ממשיכים תהליכי הספיגה של המזון. תחושה כמותית היא לא חשיבה של כמה אכלת. ולכן המחשבה על כמה אכלת או מה אכלת, נשארת ב"ראש" ולא קשורה לתחושת השובע. את השובע מרגישים בקיבה בזמן שאוכלים. וזאת אחת הבעיות כשסופרים קלוריות למשל, כי מתרחקים מתחושות השובע וקובעים מהראש מה וכמה לאכול, מה שגורם ל"התעלמות" מהשובע.
פעמים שאני לא מוותרת ולפעמים מוותרת על לאכול דברים לא מתוך רעב אלא חשקים למיניהם ותמיד הם מתוקים. האם הבחירה שלי תלוייה בסופו של דבר בכמה הבטן מרגישה כבדה או לא?
וחשק גם יכול לעבור. רעב לעומת זאת, לא עובר. כך שלפעמים אפשר לוותר על החשק ולפעמים לא. זה לא נכון לוותר על החשק תמיד, אבל "דרגת" החשק תקבע אם תבחרי לאכול משהו או לא. וכן, גם לתחושה בבטן יש תפקיד. אם כבד בבטן, ויש חשק, קשה לממש את החשק.
אנשים רזים גם אוהבים אוכל זה אני יודעת,אבל ברגעי בולמוס לא טעים להם או מרגיע אותם כמו אנשים שמנים האוכל הטעים? זה לא שפשוט יש אנשים שאוהבים יותר אוכל מאחרים ואז גם ברגעי עצבים למיניהם הם פונים לאוכל? אוכל לא יגרום להנאה נוספת לאנשים רזים?
יש הרבה אנשים שפונים לאוכל ברגעי "עצבים למיניהם "כדי לנחם את עצמם. זה לא הופך אותם בהכרח לאנשים עם עודף משקל. בולמוס לעומת זאת, זה סיפור אחר. אם מדובר בכמות אוכל גדולה, שנאכלת בזמן יחסית קצר, כדי להרגיע תחושות רגשיות, את כבר בדרך לאפשרות לפתרון. כי ברגע שזיהית את זה, את מבינה שצריך למצוא דרך אחרת לוויסות הרגשות. אין ספק שברגע הבולמוס, את לא רואה אפשרות אחרת. אבל יש. טיפול תזונתי יכול לפתור את הבעיה, ובדרך כלל (תלוי במקרה) הטיפול משולב עם טיפול רגשי.
ואני מתכוונת לביסיבם מאוד גדולים ואז לא יודעת מתי להפסיק בזמן?לא צריך לתת כמה שניות בין ביס לביס כדי לתת זמן לאוכל בכלל לרדת?
מה צריך להיות זמן מינימום לנגיד לאכול לחמנייה פרוסת עוגה קטנה אחריה?יש זמן מינימום בכללי?
יש הבדל בין לאכול מהר לבין לדעת מתי לעצור. אם את אוכלת מהר מדי, את תרגישי רק אחרי הארוחה אם אכלת מספיק או יותר מדי. אין "זמן" מדויק לארוחה. אבל אפשר לומר שארוחה גדולה יכולה לקחת עד חצי שעה ולחמנייה ופרוסת עוגה יכולה לקחת 20 דקות? קצת קשה לענות על השאלה שלך, מבלי להבין איך את אוכלת בדרך כלל ומה המטרה שלך.
לאט כדי לא לעבור את השובע הנורמלי ולא להגיע למדי? אי אפשר לאכול ממש מהר מבלי בטעות לעבור את השובע אז נכון? תודה לך על התשובה המפורטת!
כך שלא כדאי לאכול מהר מדי או לאט מדי.....
כשאומרם שלפעמים אוכלים הרבה ולפעמים קצת ,למה מתכוונים? אתמול אכלתי דג גם כשלא הייתי רעב ולכן הרגשתי כבד בבטן,ואחרי ארבע וחצי שעות אכלתי שתי כפות סלט עם חצי לחמנייה עם גבינה והרגשתי שאכלתי קצת מדי.יכול להיות שבאמת כמות כזו גרמה לי לשבוע קצת מדי ???יכול להיות שלא הייתי רעב מלכתחילה?
אוכל אתה צריך כדי לשבוע. אתה אומר שאכלת יותר מדי בארוחה הראשונה, ואכלת אותה כשלא היית רעב. אז יש הגיון פיזיולוגי בכך שארבע שעות אחרי היית צריך כמות קטנה של אוכל.
שנובעת מרגישות ואני לא יודע למה-הבדיקה שלי תיהיה עוד כמה שבועות רק, אז אם האוכל לא נספג ואני ממשיך לאכול כדי למלא את החסר ,יכול להיות שאני כל הזמן מכניס עוד ועוד קלוריות וככה לא מרזה?
לא קשור לקושי בספיגה. אני לא כלכך מבינה את ההקשר. איזה בדיקה אתה עושה, ומה לדעתך אתה לא סופג? לפי התיאור הזה, עצם זה שאתה לא מרזה זה יתרון כרגע. מה המטרה שלך בבדיקה ולמה אתה קושר את זה לקושי להרזות?
באמת רעבים מהר יותר כשאוכלים פחמימות פשוטות לעומת פחמימות מורכבות?
תלוי איזה אוכל משולב עם הארוחה.
למה אני אוכלת ירקות ולא מרגישה שבעה? אפילו אם אני מוסיפה טונה וגבינה לסלט זה לא ככ משביע ואני מרגישה שאני כבר ממש שבעה בבטן.... תודה
החלק של הפחמימות מאד מאד קטן. אם ירקות הם החלק המרכזי בארוחה, את לא תשבעי. את תרגישי מלאה אבל לא שבעה.
כמישהיא שאף פעם לא הקשיבה לרעב או שובע אלא עבדה עם תפריטים ,האם יש דרכים לזהות מה זה רעב אבל לא מצב של הרעבה(כי זה דווקא קל לי לדעת איך זה מרגיש?)
לאכול מהכל, ולסמוך על הגוף שלך. זה לא מעבר פשוט. ואם את מפחדת שתעלי במשקל בתהליך, אז זה עוד יותר קשה. זה תהליך למידה, שלוקח זמן. את לא איבדת את תחושות הרעב והשובע שלך. פשוט לא "השתמשת" בהן הרבה זמן, ואת צריכה ל"העיר "אותן
בזמן האכילה נראה לי הגעתי למסקנה ואשמח לאשש אותה בפורום זה:האם ייתכן כי עדיין טעים האוכל גם כשאני כבר לא רעבה ,אבל ההנאה מהאוכל יורדת ככל שהרעב יורד?האם יש דברים בגו? תודה מראש
בשל ירידה בדרגות הרעב וצורך באוכל. האוכל עדיין טעים, אבל אתה מרגיש אחרת לגביו.
שלום וברכה. קראתי קצת להבנה על סוגי מאכלים שונים ואיך הם משפיעים על השובע. ועל פי הבנתי אין הורמוני שובע בקיבה אלא רק אחריה. מכאן אני שואל האם סוג המזון הנכנס לקיבה עדיין משפיע על השובע (ולא הכמות) בעוד האוכל בקיבה עצמה? תודה וכל טוב
ולכן משפיע על השובע. הגוף מזהה פחמימות , שומנים, חלבונים ויטמינים ומינרלים. לצורך השובע, כמות הפחמימות שומן וחלבון בארוחה, ישפיעו על דרגת השובע באותה הארוחה.
האם המקום הראשון שבעצם מקבל את האוכל (שהיא הקיבה) אפשר לומר שהיא "חשה" את הרכב המזון? כי עפ מה שאני קראתי תהליך זה קורה רק באיברים אחרי הקיבה... אני מקווה שזה בסדר שאני מתעקש על להבין את זה ,פשוט זה מעניין אותי.. בברכה שם טוב
מצד אחד כמות האוכל שאוכלים משתנה פר אורחה מצד שני כשאני מרגישה שאכלתי מדי זה אומר שהגעתי לרמה של אוכל שהקיבה לא רגילה אליה...אז זה כן אומר שיש אותה כמות שאמורים להגיע אליה בקיבה של אוכל ומעבר לזה יש כאב בטן של יותר מדי אוכל..לא? תודה
אותה ארוחה שאכלת אתמול יכולה היום להיות יותר מדי, פחות מדי או מספיקה. אין כמות מדודה שאפשר מראש לדעת שתספיק לך. לכן אין פה סתירה. כשאוכלים יותר מדי, מרגישים. זה לא בהכרח מוביל לכאב בטן, מרגישים הרבה לפני שיש כאב בטן. יש אנשים שמתקשים בזיהוי השובע, ולכן הם מרגישים רק את שני הצדדים של רעב מוגזם או אכילת יתר. שובע , זו תחושה יותר עדינה ביניהם.
שאם אטעם עוד משהוא אחד יהיה לי כבד בבטן זה אומר שכבר אכלתי מדי? שובע טוב זה שמרגישים שיש עוד מקום בבטן לאכול אבל פשוט לא רוצים? תודה
ולכן אם את מרגישה שאם תאכלי עוד, אפילו ביס, יהיה לך כבד בבטן, זה אומר שאכלת את מה שהיית צריכה לאותה ארוחה. זה לא בהכרח אומר שאכלת יותר מדי. כדי לדעת אם זה אומר אם אכלת יותר מדי, צריך להיכנס יותר לעומק של הרגלי האכילה שלך.
קורה שהוא כן אוכל מעבר לשובע לפעמים כי האוכל טעים לו? למה אז הוא לא אוכל תמיד מעבר לשובע כי טעים?
אבל זה לפעמים. זה לא הרגל או צורך למלא את עצמך מעבר לשובע.
נכנס קודם לחלק העליון של הקיבה ורק אחרי כמה שניות יורד לחלק התחתון שלה-אז כשאני חש שאכלתי מדי זה אומר שרק חלק מסויים בקיבה נמתח מדי או כולה ?
שעברת את כמות האוכל שהיית צריך לאותה ארוחה, ואכלת מעבר לשובע. התחושה לא נעימה. אפשר להרגיש מתיחה מסוימת של הקיבה במצב הזה. זמן ההרגשה של המתיחה תלוי בכמות האוכל שאכלת מעבר למה שהיית צריך לאותה הארוחה. הקיבה אלסטית במידה מסוימת, כך שתחושת המתיחה עוברת עם הזמן.
שאני אוכל מדי אוכל כי זה לא נעים בבטן אבל נהנה מהאכילה עצמה ברגע של התקף אפשר לטפל בזה בכלל?זה נראה לי כמו ניגוד אינטרסים....
אפשר לטפל בהתקפי אכילה. זה מה שאנחנו עושות כבר הרבה שנים. אין פה ניגוד. אתה לא נהנה מההתקף אבל נהנה לאכול. התפקיד שלנו הוא ללמד אותך לאכול בהנאה, אוכל שטעים לך ולאט ובהדרגה למנוע את ההתקפים. אין פה ניגוד אינטרסים. להיפך, ברגע שלא יהיו התקפי אכילה, פשוט תהנה לאכול.
הי, האם העובדה שהקיבה היא כמו שריר ויכולת הקיבול שלה של אוכל משתנה פר ארוחה,אומר ששובע בזמן הארוחה יכול להגיע כאשר יש כמות אוכל שונה בקיבה כל פעם?
משתנה בכל ארוחה. בהתאם לצרכים של הגוף, בהתאם למה שאכלת קודם, וכו.
חסר לגוף אב מזון ספציפי או שכולם ביחד? נראה אפשרי לדעת דבר כזה?
כי הגוף צריך אנרגיה. אי אפשר לדעת מה הגוף צריך. מה שתבחר לאכול כשאתה רעב, זה מה שהוא צריך. לפעמים רוצים ארוחה כבדה, לפעמים קלה, לפעמים פריך לפעמים רך. אין פה חוקיות כזו או אחרת.
ואשמח לייעוץ: אתמול אכלתי סנדוויץ עם נס קפה על בסיס חלב,ורציתי יותר את הנס מהסנדוויץ,האם זהו איזון טבעי של הגוף בתת מודע שהייתי צריכה יותר חלבון מאשר הכריך ,שהיה בו חלבון אבל לא הרבה? תודה
רצית יותר את הנס מאשר את הסנדוויץ. יכול להיות ששפוט היית יותר צמאה מאשר רעבה.
האם זה נכון שסדר הוצאת האוכל מהקיבה זה קודם פחמימות אז חלבונים בסוף שומנים? תודה
וזו גם האנרגיה הזמינה שלנו לכל פעולת שריר בגוף. גם לעפעפיים... החלבון הוא הבא בתור ואח"כ השומן. אבל צריך להבין, שבגוף הכל קורה בו זמנית בכל מיני מערכות שונות.
לי שאלה קטנה נוספת: אז המוצרים הדיאטטיים ממלאים ולא משביעים-זה אומר שהתהליכים של השובע מתחילים כבר בקיבה-אפילו בשניות הראשונות שהאוכל בקיבה (חוץ מכמות האוכל),או רק במעיים השובע מהאוכל עצמו מתחיל?
כשמתחילים לאכול. כבר בפה מתחיל ההכנה לספיגה דרך הלעיסה ויש ספיגה של פחמימות , בקיבה יש הרבה תהליכים שמעבירים מסרים למח ובבמעיים נעשית הספיגה העיקרית של המזון.
אפס אחוז שומן מאשר מאכל שלוש אחוז שומן? אוטומטית איך שהאוכל נאכל המרכיבים של האוכל משפיעים על השובע? אין צורך בלחכות כמה זמן ולראות איזו השפעה עושה מעדן עם פחות או יותר אחוז שומן? ואם אני אוכל שלושה מעדנים עם אחד אחוז שומן כל אחד מהם, זה כמו לאכול מעדן אחד עם שלושה אחוזי שומן? תודה מראש
ישביעו פחות ממעדנים עם שומן, כי במעדן שלא שינו את הרכבו הטבעי ( לא הורידו שומן) יש את כל אבות המזון. גם אם תאכלי 3 מעדנים ללא שומן, אולי לא תשבעי, רק "תמלאי" את הבטן. וזו אחת הבעיות עם כל מוצרי הדיאט. הם מלמדים אותך לאכול נפח גדול יותר של אוכל בארוחה. ממש לא כדאי.
אבל יש בו מלא קלוריות בכל כפית,אז כדאי לי לאכול תמיד בסוף הארוחה ולא כחלק מהארוחה נכון? כי זה ייצא מלא קלוריות אם אני אוכלת את השוקולד במקום ארוחה...וזה גם לא ישביע לאותו זמן כמו אוכל אחר נכון?
כארוחה הוא לא יספק לך את כל מה שאת צריכה ולכן כמות השוקולד שתצטרכי לשובע תהיה יותר גדולה וגם לא תספק את הצרכים של הגוף שלך.
מושפע מכמות ואיכות האוכל בו זמנית,או משהוא בא קודם? תודה
בו זמנית. ההפרדה נעשית לצורך הלימוד והבנת תהליך השובע. מתאים לספרים ולהרצאות. במציאות, זה קורה בו זמנית.
בוררת את המאכלים שלי בשעת רעב ? תמיד אני חושבת שאם רעבים די צריך להסתפק בכל מה שיש...
בשפע שמוצע לנו, אפשר להיות בררנים גם כשרעבים. כל זאת בתנאי, שלא דוחים את הארוחה יותר מדי.
במשקל,ואני מאוד אוהב אוכל. יכול להיות שאני אוהב אוכל יותר מרוב האנשים בייחוד הרזים? כי אני אוהב לאכול גם כשאני לא רעב,ולא מוצא דרך לצאת מזה..כי אני משמין אלא אם אני עושה סטופ בראש כשאני מבין שאני הולך להשמין מלא אם אני אמשיך לאכול כשאני לא רעב,אבל הרצון לאכול כי זה כיף לא נעלם
להיפך. לאהוב אוכל זה יתרון. אפשר לרדת במשקל בהנאה. הקושי הוא לא בויתור על אוכל טעים. הקושי הוא בויתור על כמות אוכל טעים. ועל כך מתמקד תהליך הירידה במשקל. לאט ובהדרגה לומדים לווסת כמויות. עוצרים את העלייה במשקל בשלב ראשון, ורק אח"כ מתחילים לעבוד על הירידה במשקל. אין אוכל שאי אפשר לאכול בתהליך ירידה במשקל.
ופרטי קשר שלי אלייך,זה הגיע?
[email protected] טל: 036869997 תשלחי לי מייל עם הפרטים שלך ואחזור אלייך. מאד מוזר שלא קיבלתי.
ממאכלים כמו אנשים שמנים או אנשים עם בעיות אכילה?אני מתגרה מאוכל כל הזמן כי זה טעים. האוכל לא טעים לאנשים רזים?
אוכל טעים מגרה את כל האנשים בלי קשר למשקל. יש אנשים שרואים אוכל טעים או אחר כ"פתרון" להתמודדויות עם רגשות, מה שגורם להם לאכול ממניעים אחרים,רגשיים. יש אנשים , שמתקשים לעצור בשובע כשהאוכל טעים. ויש עוד הרבה סיבות כאלה או אחרות להשמנה. אבל אנשים בכל משקל מתגרים מכל מיני סוגי אוכל. אין קשר למשקל.
ולא מצאתי ,אודה לכן אם אוכל לקבל תשובה פה, כל פעם שאני אוכל כשאנני רעב ,אפילו אם אני אוכל קצת,אני אמור להרגיש מלאות לא נעימה בבטן? כי אני חשבתי שכל פעם אחרי האוכל הקיבה מתרוקנת ובכך מתפנה מקום לעוד אוכל,ולכן אם אוכל קצת גם כשאנני רעב אני לא אמור להרגיש תחושה לא נעימה בקיבה של מלאות ... תודה
הקיבה יכולה להתמודד עם זה, ולכן אתה לא מרגיש תחושת אי נוחות וכבדות מידית. הקיבה היא שריר עם גמישות מסוימת.
שתי עוגיות בינוניות של שוקולד ציפס ופחזנית אחת עם קצפת באותה הארוחה?
האם כל פעם שאני אוכל ומרגיש שבע מדי זה אומר שעשיתי טעות,ואכלתי מה שלא הייתי צריך לאכול.....
מאדם בעודף משקל. אם אתה תמיד מרגיש שאתה שבע מדי, אחרי כל ארוחה, כנראה שאתה אוכל יותר ממה שאתה צריך. אם זו טעות? תלוי באיך שאתה מרגיש אחרי הארוחה, או אם אתה רוצה לשנות את ההרגל הזה. אין שום סיבה פיזית לאכול יותר ממה שצריך. כך שאם יש הבדל בין אנשים, זה לא תמיד במה שהם בוחרים לאכול, אלא כמה והאם הם עוצרים בשובע, גם אם זה אומר שמשאירים בצלחת.
בוודאות ,אבל הרגיש לי אחרי חצי שעה כזה,כאילו אני עוד יותר מפוצצת ממה שהייתי כשהרגשתי בזמן האורחה עצמה מפוצצת. הגיוני?
ולכן לא הרגשת שובע תוך כדי ארוחה, רק אחרי זמן.
ששתיתי חצי כוס חלב פרוסת גבינה צהובה חצי לחמנייה ובין מעוגייה וממש שבעתי? יכול להיות שלא הייתי רעבה בכלל? זה נראה לי ממש קצת אוכל...
שרגילים או חושבים שצריך. יכול להיות ששבעת. אני לא יכולה לדעת בוודאות מבלי לבדוק מה אכלת במשך היום, או ללא נתונים כמו גיל, גובה ומשקל.
חדשות הגוף כבר זמן מה ולא יודעת אם זה הגיוני שאני חושבת שאני רעבה ויש מאכלים שממש ממש לא בא לי עליהם גם כשאני חושבת שאני רעבה. האם לברור מאכלים בצורה כזו שיש מאכלים שממש אני לא רוצה,אומר בכלל שאני לא רעבה מלכתחילה?
רוצה לאכול. כך שיכול להיות שאת חושבת שאת רעבה לסוג אוכל אחד ובמציאות רעבה לסוג אוכל אחר.
לאכול זה עפ גודל האגרוף של היד,זה נכון?
על פי השובע. אין קשר לגודל האגרוף.
בהכרח תגרום לזה שאני אוכל פחות קלוריות בארוחה עצמה? מאשר נגיד ארוחה שיש בה רק פחמימות? תודה מראש
שומן, היא ארוחה מאוזנת. היא לא בהכרח תגרום לך לאכול פחות קלוריות, אבל תיתן לך שובע מספק ואיכותי.
אוכלת ,ומגיעה לשובע יתר בזמן הארוחה עצמה,אחרי כמה דקות אני מרגישה אפילו יותר מפוצצת מאוכל (מבלי שבאמת אכלתי עוד)....זה מן דיליי כזה שמגיע ... מה זה אומר? תודה
ולמעשה "התפוצצת" בארוחה. אולי אכלת מהר מדי?