שואל שאלה בעקבות תשובה מפני כמה חודשים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/06/2017 | 17:19 | מאת: אבשלום

אז אחרי שלפני כמה חודשים כתבת לי בפורום בנוגע לשובע עשיתי מחקר קטן לבד וגיליתי תשובה סותרת, ואודה לך אם תוכלי לסבר את אוזניי בתשובה הנכונה. בזמנו כתבת לי שסביר להניח שמאכלים "דחוסי קלוריות" -כמו לדוגמא שוקולד לעומת לחם (פר 100 גרם),יאכלו פחות מהמאכלים הלא דחוסי קלוריות בשעת רעב. מצד שני מצאתי באינטרנט כי כתוב ששובע מורכב גם מכמות האוכל הנאכל -כלומר יש סף מסויים לקיבה שכשמגיעים אליו יש שובע. אז אני אני לא מדבר על מאכלים שלא נותנים באמת שובע (כמו ירקות),אלא ממש על מאכלים שכן אמורים לספק לגוף אנרגיה (כמו השוקולד לעומת הלחם),יש פה סתירה לגבי העובדה שאני אמור בתיאוריה לאכול פחות שוקולד לעומת הסף הפיזי של הקיבה. כי אם יש את הסף הפיזי של הקיבה אז במציאות אני אמור לאכול אותה כמות אוכל לא משנה מה הוא,אבל מאכלים כמו השוקולד יתנו פי שניים או יותר קלוריות מאשר מאכלים כמו הלחם לדוגמא. מקווה שהסברתי את הסתירה נכון. מה אני לא מבין?

28/06/2017 | 14:38 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כמות האוכל, סוג האוכל , הרכב האוכל, מידת הרעב ועוד. הטעות שלך היא שאתה מנסה לנתק מרכיב אחד בלבד ממערכת שלמה שנותנת לנו שובע. ולכן אתה לא מקבל תשובה. ב 100 גרם שוקולד יש כ 500 קלוריות, שומן ופחמימות. כדי להגיע ל500 קלוריות מפרוסות לחם צריך כ- 8.5 פרוסות לחםת תלוי בסוג., ובלחם יש פחמימות, כמות זניחה של חלבון ושומן . ושוב תלוי בסוג הלחם. כשמדברים על שובע, אין קשר לקלוריות. יש קשר לתחושה בבטן, למידה הרעב, למה שאתה אוכל וכו. אם לדוגמא שנתת , באותה ארוחה יספיקו לך 500 קלוריות ( איך אפשר לדעת מראש?) אז יש סיכוי שאף אחת משתי האופציות האלה לא ישביעו אותך באמת. כי הקלוריות לא מדברות על כמות, נפח , הרכב מזון , איכות מזון וכו.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה