ממשיך שאלה פיזיולוגית ואוכל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/06/2017 | 22:26 | מאת: אבשלום

קודם כל תודה רבה לך על התשובה הככ מפורטת! אז אכן יש הבדל וחשיבות של הרכב המזון שאוכלים לשובע,אבל יש גם כמות או סף קבוע שאליו מגיעים ,פיזיולוגית לחלוטין ,בקיבה כדי להגיע לתחושת שובע. אבל כשמתעסקים בדיאטה וספירת קלוריות תמיד מראים את כמות המאכלים מרובי הקלוריות שנאכלים כדי להגיע לאותו סף פיזיולוגי בקיבה,לעומת מאכלים שאינם מרובי קלוריות והכמות שתאכל מהם כדי להגיע לסף זה היא גדולה יותר,ומכאן שבסכ"ה הכללי,עדיין כמותית אוכלים פחות מאכלים כמו לחם לעומת שוקולד ,או לחם וגבינה לעומת שוקולד וחלב (נגיד אם מוסיפים חלבון), ומכאן פחות קלוריות באורחה עצמה. זו הייתה כוונתי בשאלה,אז מה אני מפספס פה? ישנה כמות מסויימת שצריכה להיאכל כדי להגיע לסף פיזיולוגי בקיבה שאם אוכלים מעבר אליו תתחיל תחושה לא נעימה בבטן, ופה זה קשור לנפח המזון עם הרבה קלוריות פר 100 גרם ,לעומת מזון עם פחות קלוריות פר 100 גרם... תודה רבה שוב

29/06/2017 | 16:33 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

קלוריות לא מעניינות אותי. אני מכוונת אותם לאכול. לעצור בשובע. התהליך שאני עוזרת בו לאנשים לרדת במשקל לא כולל בשום דרך ספירות קלוריות כזו או אחרת. אני גם לא מבינה מה אתה לא מבין. נראה לי שבשלב הזה אולי כדאי לעשות ייעוץ אישי בשביל לראות עם מה אתה מסתבך?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה