לעצור בשובע ורעב זה קשה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/06/2017 | 11:56 | מאת: מירון

אבל אני חושב שהסיבה למה אנשים בעלי עודף משקל כי במת פשוט האוכל טעים והם לא מעוניינים לעצור בשיש שובע אפילו אם הם למד לזהותו. סממן הזיהוי לעציר ה מבחינתם הוא שתתחיל להיות כבדה קצת הבטן ומן הסתם זה כבר מאוחר מדי כי זה הרבה מעבר לשובע טוב. אז כשאדם עם בעיות משקל (ונוציא לרגע את הפעמים שאוכלים מתוך רגשות (,אוכל הרבה פשוט כי טעים לו,בעצם הוא צריך ללמוד שליטה עצמית כדי לא לאכול מעבר לשובע,ולכן ייתכן שלהיות רזה זו כן שאלה של כוח רצון וריסון עצמי. אני טועה?

29/06/2017 | 17:27 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

זו גם הרגשה פיזית וגם בחירה. נכון שהאוכל טעים. אבל האם הוא טעים עד כאב בטן? והאם הכאב בטן שווה את הטעים? אפשר לחכות עם הטעים לאח"כ, כלומר לא לוותר על האוכל הטעים אבל להמשיך לאכול אותו כשרעבים שוב. ואפשר שלא. אפשר להמשיך לאכול אותו עד שכואבת הבטן. היות ואוכל לא "בורח", אני לא חושבת שזו רק שאלה של כח רצון. זה שילוב של בחירה ושינויי התנהגות אכילה שרוצים לשנות. אפשר ללמוד מתי לעצור בדיעבד. וכשאתה מזהה שובע, אתה בוחר אם להמשיך או לא. אפשר להתחיל בלאכול פחות ממה שאתה רגיל מעבר לשובע, ולהגיע לתחושת כבדות פחותה. אפשר הרבה דברים, אבל כדי לעשות את השינוי כן, צריך רצון לעשות אותו. זה לא בא לבד.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה