למה כיף לי ושנוא לי בו זמנית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/06/2017 | 01:48 | מאת: יהונתן

לאכול הרבה הרבה עד שכואבת לי הבטן? מצד אחד אני מרגיש שיש שלב שכבר מספיק, אבל משהוא בתוכי פשוט גורם לי להמשיך ולאכול ואני לא רואה איך אני יכול לגרום לזה להיפסק.זה קורה לי כשאני חווה רגשות שליליים או סתם כי נורא טעים לי אוכל שלא אכלתי הרבה זמן,אבל זה מהנה ומדכא בו זמנית לאכול ככ הרבה בבת אחת עד שכואבת הבטן ואפילו כשהיא כואבת בא לי עוד אבל פיזית אני מרגיש שאם אוכל עוד תתפוצץ לי הבטן. אז אני יודע שזה מגיע מסוג של להתמודד עם רגשות אבל זה מביא איתו גם הנאה בין היתר לאכול ככ הרבה,האם באמת אפשר להיפטר מזה? למה זה קורה לי ולא לאנשים רזים שאני מכיר שממש לא חווים אכילה כזו גם כשקשה להם?

25/06/2017 | 12:18 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

היא לא מהנה. יכול להיות שהכאב בטן שאתה חווה אחרי אכילת יתר, מסיטה את המחשבות השליליות שהרגשת לפני שהתחלת לאכול. כלומר, יותר קל לך להתמודד עם כאב הבטן הנלווה לאכילה ,מאשר עם התחושות השליליות שהיו הגורם לאכילת היתר מלכתחילה. כדי להפסיק התקפי אכילה במצבים כאלה, אפשר ללמוד להתמודד עם הרגשות השליליים בצורה אחרת. ואת אז עושים בטיפול תזונתי או טיפול פסיכולוגי. הכי טוב, זה בטיפול משולב.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה