שלום רב,אני מנסה להבין

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/06/2017 | 01:47 | מאת: רוני

דבר הקשור בהתמכרות בין סמים לאוכל אם זה אותו הדבר. סמים -אומרים שזה גם מהנה וגורם לאופוריה כמו אוכל,אבל אם אני כאדם שלא עשה סמים מעולם, ויהיה לי סם מול העיניים ,אני אבחר שלא להשתמש כי אני יודע שפיזית זה יעשה נזק פיזי לגוף (כמו סיגריות לדוגמא שעושות בין היתר נזק לריאות),אוכל לעומת זאת,הנזק שהוא עושה זה השמנה אבל משום מה אני בוחר פעמים רבות להתעלם מהעובדה הזו ובוחר לאכול המון מעבר לנקודה בה אני שבע,והאוכל כן גורם להנאה שאומרים שניתן להשוות אותה לעישון סיגריות או סמים. אז בעצם בסיבה,למה אני בוחר שלא להתקרב לסמים לעומת העובדה שאני "נופל" כל הזמן באוכל ,אין באמת קווי דמיון בסיבה למה לא לאכול כל הזמן הרבה מעבר לשובע,כמו למה לא להתקרב לסיגריות. אני צודק?

22/06/2017 | 09:42 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

סמים כן. ההתמודדות עם אוכל היא הישרדותית , יומיומית ואי אפשר להימנע מזה. אני לא אוהבת את ההשוואה שעושים בין אוכל לסמים. סמים ממכרים, אוכל לא. נכון שאפשר "להתמכר" לתחושה הטובה שהאוכל נותן, ולסגל התנהגויות אכילה שדומות להתנהגויות של אנשים שמכורים לסמים. אבל אוכל , כאוכל, לא ממכר. אוכל זמין,וחשוב לנו לחיים. לכן "ליפול" באוכל יכול להיות קשור להרגל, ויסות רגשי ועוד.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה