מחלת הסרטן

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/01/2015 | 12:53 | מאת: ניסן

חורש שלום אשמח אם תוכל לתת מספר דגשים לאימון של חולי סרטן האם יש בעייה באירובי משקולות עצימות

פעילות גופנית היא בעלת חשיבת כחלק מהטיפול הנלווה לחולי סרטן, בשיפור החוסן הגופני הפיזי והרגשי כאחד. האימון צריך להיות מותאם, למצבו הגופני, השלב, סוג הסרטן והטיפול שמקבל החולה. לדוגמה אם המטופל נמצא בשלב שצקבל כימותרפיה או הקרנות, הוא יזדקק ליום- יומיים מנוחה לפני האימון. טיפולים ביולוגיים מהדור החדש, יכולים להיות בעלי תופעות לוואי שונות, לפגוע בכלי דם ובהתחדשות תאית, ולכן יש ליצור סביבה בטוחה, להמנע מגירוי יתר, מאמץ יתר, חיכוך או איריטציה של רקמות. אם החולה חלש לעבור לפעילות אירובית מתונה בלבד, עד לתנועתיות של מפרקים ותרגילי גמישות ונשימה בשלבים מסויימים. הכי חשוב להיות קשוב לחולה, לחזק ולהעצים אותו.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ