Lקרניטין

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

17/01/2015 | 09:17 | מאת: ישראל

בן 65 מתאמן אימון משקולות עצים ואירובי3-4 פעמים בשבוע נוטל כל בוקר אצטיל Lקרנטין 500מל' (למוח) ולפני האימון 4גר' ארגנין. אני חושב לקחת Lקרנטין( בלי אצטיל)500מל' לפני האימון,בכמוסות ןלא בנוזל, לאחר קריאת המאמר של פרופ' סלע. שאלותי 1-מה תהיה תרומתו של Lקרניטן,והאם מומלץ לקחת 2-יחד עם האצטיל ל קרנטין יהיה גרם ליום(ידועות בעיות הספיגה) 3-המוצר שאני עומד לקחת הואexream של חברת דמטייז וההמלצה לקחת עם האוכל... כמה זמן לפני האימון? תודה מראש ישראל

האם אתה אדם בריא? רקע אישי? מה הסיבה שאתה נוטל את תוספי התזונה הנ"ל?

22/01/2015 | 08:06 | מאת: ישרא ל

אני אדם בריא,כושר טוב,ללא מחלות,אני נוטל התוספים למניעה אודה לך אם תתיחס לשאלה ישראל

ישראל, במאמר המדובר מתייחס הכותב לסקירת ספרות בנוגע לשימוש בתוסף שעשוי לסייע במצב של מחלת לב איסכמית פעילה. בנוסף ניתן למצוא בספרות, תועלת אפשרית לשיפור פתולוגיות נוספות הקשורות למערכת העצבים המרכזית וההיקפית. ההגיון המנגנוני שעומד מאחורי ההנחות הנ"ל מבוסס על תפקידו של הקרניטין בפעילות אינזימטית הקשורה לשיחרור אנרגיה וחימצון חומצות שומן במיטוכונדריה. אני נוטה להסכים הכותב, שיש מקום לבחון שימוש טיפולי בתוסף זה במצבים של מחלות שונות. יחד עם זאת העדיות עדיין לא מספיקות כדי להכניס להנחיות האיגודים הקרדיולוגיים. לגבי מינון נכון לצורך מניעתי לאדם בריא- לא מצאתי ממקורות מהימנים התומכים בכך.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ