תחילת הריון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

04/01/2015 | 22:05 | מאת: עופר

היי חורש, מה שלומך? מה ההנחיות לגבי מתאמנת די חדשה ( כמה שבועות) בחדר כושר שכרגע בחודש הראשון של ההריון? יש תרגילים שמהם מומלץ להמנע לגמרי? מצד שני יש תרגילים דווקא מומלצים? עד איזה חודש מותר לה להתאמן? מחודש מסויים יש איסור להתאמן בחדר כושר? שאלה אחרונה בדבר כפיפות בטן- אלו מומלצות או שדווקא יכולים לגרום ללחץ מיותר ?? תודה רבה!!

ההריון הוא תהליך טבעי שמתרחש בגוף האישה ובאופן עקרוני, בהריון תקין מאפשר לאשה להנות מאורח חיים פעיל. על פי הנחיות ארגוני הבריאות, אשה שהתאמנה עד ההריון יכלה להמשיך עם תכנית הפעילות הרגילה שלה, תוך שמירה על עקרונות של מודעות, לרמת מאמץ שלא עולה על רמת המאמץ לה היא מורגלת (ניתן להגיע לתחושת מאמץ סובייקטיבית של 8 מ- 10) בסביבה בטוחה ואקלים ממוזג. מומלץ להימנע מתרגילים כמו סקווט מלא עם משקל, קפיצות, הפעלת כוחות גזירה ושינויי כיוון מהירים. לאשה שלא הייתה פעילה קודם ההריון, מומלץ להצחיל יותר בהדרגה עם רמת מאמץ סובייקטיבית 6-7 מ- 10 ולבצע בעיקר פעילות אירובית מתונה כמו הליכה, שחייה אפני כושר וכו. בזמן כפיפות בטן יש להימנע מיצירת אפקט שורפור עם לחץ על רצפת האגן, לכן מוטב לכווץ היטב סוגרים ולהגביל את תנועת הגב והאגן ל- 30 מעלות- ולא לשכוח נשימה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ