קריאטין - צימחונות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/10/2014 | 22:07 | מאת: נדב

היי חורש האם לדעתך אדם צמחוני שמתעסק בפיתוח גוף שמקפיד להגיע לכמות החלבון,פחמימה,מאזן קלורי,ויטמינים,וכו יזדקק לתוספת קריאטין חיצונית,יותר מאשר אדם האוכל בשר??האם צמחונות יכולה לגרום למחסור בקריאטין?

קריאטין נמצא גם בצמחים, אך עשיר ממיוחד במזון מין החי. מחקר שערך השוואה ברמת הקריאטין בדם בין צימחונים לשאינם מצא שריכוז הקריאטין היה נמוך באופן מובהק בצימחונים ביחס לאכלי הבשר, אולם לאחר תיסוף של קריאטין או חומצות אמינו מהן הוא מורכב (מתיונין, ארגנין וליזין) השלימו את המחסור במידה שווה לאכלי הבשר, כך שהתיסף יכל לעזור לצימחונים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ