מכשירים בחדר כושר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

04/01/2015 | 15:31 | מאת: דניאלה

שלום, שמי דניאלה בת 23 גובה 1.76 משקל 52. אני כרגע אוכלת על פי תפריט של דיאטת השמנה על מנת לעלות במשקל, כל חיי הייתי רזה זו גנטיקה במשפחתי, אך במקביל לא מוותרת על אהבתי וההרגל לפעילות גופנית. משלבת 2-3 אימונים אנרארוביים על מנת לעלות במסת שריר ובמשקל ואימונים אירוביים (ריצה,סקי,לקרוס). רציתי לדעת עד כמה ניתן להסתמך על הנתונים שמעניקים המכשירים בחדר כושר? כאשר אני עושה אירובי רק פעמיים בשבוע- אני משתדלת שזה יהיה אימון עוצמתי. כדי לשמור על סיבולת לב ריאה, הכושר שלי טוב. הדופק שלי באופן רגיל הוא 50-52 וכאשר אני מבצעת אימון אירובי בסקי בחדר כושר במשך כ-55 דק בדרגת מהירות 10-15 שזה בערך 9.5-10 קמ סך הכל, מראה לי בערך 800-820 קלוריות. האם זה הגיוני?? והאם זה באמת יעיל שילוב של אימונים אירוביים ואנארוביים או נכון ויעיל יותר להתמקד רק באחד?

דניאלה, סביר להניח שקיימת סטייה מסויימת בחישוב הקלורי, אני בספק אם נעשו מדידות קלורימטריות כדי להציב את האלגוריטמים שמחשבים את הקלוריות במכשירים השונים והרבה פעמים כמו במקרה שלך החישוב הקלורי נראה לי מוגזם כלפי מעלה. אכן, מומלץ לשלב אימונים אירוביים ואנאירוביים לספורטאים ובכלל. אולם כמי שרוצה לעלות במשקל אמליץ לך להפריד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ