עליית לחץ דם מאימון משקולות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

04/01/2015 | 14:07 | מאת: שימי

שלום, התוכנית שלי כוללת גם דדליפט וסקוואטים עם משקלים כבדים לפעמים וכבר פעמיים אחרי זה שמתי לב שיש לי דימום קל מפי הטבעת כשאני בשירותים. יכול להיות שזה מעלייה של הלחץ דם בתרגילים הללו, שגורמת לנימים באיזור פי הטבעת להתפוצץ? הרמת משקולות מאומצת יכולה לגרום לעצירות ולקושי ביציאות??

הרמת משקלים כבדים, ביחוד בתרגילים מורכבים, כמו סקווט ודד-ליפט, מגבירה את הלחץ של שרירי השלד על מערכת כלי הדם, העורקיים והורידיים כאחד. ביחוד בעת ששרירי הבטן מתכווצים כדי ליצב את הגוף הם לחצים במאוד על כלי הדם הספלנכיים אשר דוחקים את עתודות הדם לורידים החיצוניים באזור פי הטבעת והמעי הגס, מצב שמעודד היווצרות של טחורים ודימום.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ