תחושת נימול בידיים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

19/02/2015 | 22:43 | מאת: פזית

יש לי תופעה קצת מוזרה: כשאני עם הידיים מורמות מעל הכתפיים, למשל בספורט כלשהו שעושים תרגילים לזרועות, הידיים מרגישות אחרי קצת זמן תחושת נימלול מאוד לא נעימה. אפילו כואבת. וזה הרבה לפני שהשרירים מתעייפים. זה ככה כל החיים, לא תופעה חדשה. לא ראיתי כזה דבר אצל אנשים אחרים. זה מצב מוכר? יש פיתרון?

שלום פזית, בת כמה את ומה משקל גופך? תוך כמה זמן מתחיל הנימול, מרגע שאת מרימה את הידיים? האם שינוי התנוחה משפיעה? כאשר הזרוע ישרה לפנים, באיזה גובה מעל הכתף מתחיל הנימול?

23/02/2015 | 23:31 | מאת: פזית

אני בת 36, גובה 1.75 והמשקל הרגיל הוא 68 (עכשיו יותר כי אני בהריון). הנימול מתחיל כמעט מייד אבל הופך ממש לא נעים אחרי בערך שתי דקות אם הידיים מורמות לגמרי למעלה בלי הפעלת כח. מהר יותר אם אני עושה תרגיל כלשהו. שינוי תנוחה לא עוזר כל עוד היד מעל גובה הכתף. מרגישה את זה כבר בזווית קטנה מעל הכתף. פעם חשבתי שאולי השרירים ממש חלשים, אבל לא נראה לי כי תרגילים לאותם השרירים כשהיד מתחת לגובה הכתף אין לי בעיה לעשות. אז אולי משהו לא טוב בזרימת הדם, או איזה עצב שנלחץ?

23/02/2015 | 23:33 | מאת: פזית

שמבחינת פיזור השומן בגוף יש לי זרועות יחסית שמנות. לא בצורה קיצונית אבל יותר שמנות ממה שהיה אפשר לצפות מבחורה במשקל ובמבנה הגוף שלי. אין לי מושג אם זה רלוונטי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ