תרגיל לחיצת כתפיים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/12/2014 | 16:40 | מאת: קובי

האם ביצוע של תרגיל לחיצת כתפיים הוא בעייתי כי הוא מתבצע מעל הראש וזוהי תנועה לא טבעית? זה נכון שבתרגיל הזה יש רבים שנפצעים במפרקי הכתף? האם ביצוע של תרגילי כתפיים כמו הרחקת כתף, כפיפת כתף או חתירה לצוואר בפולי תחתון אלו תרגילים בריאים יותר? אגב, זה משנה אם טווח התנועה בהם לא ממש מגיע עד למעלה בסוף לחזוק של הכתפיים??

נכון שביומכנית, בכפיפת הכתף מעבר לגובה הכתף, יש התרחקות של ראש הזרוע מהמפרק ולכן המנח האנטומי רגיש יותר. אולם לרוב האוכלוסייה אין בעיה עם תרגילי דחיקת כתף שמתבצע נכון ללא עומס יתר ואין לפסול מראש את התרגיל. תרגיל משיכה לסנטר עם מוט יכול להיות לא פחות בעייתי במקרים מסויימים, בגלל התנועה הסיבובית של הכתף. לכן אין תשובה גורפת, כי אם התאמה אישית. אין הכרח בטווח מלא לחיזוק שרירי הכתף, אבל ככל שהטווח גדול יותר, יותר סיבי שריר יהיו מעורבים בתרגיל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ