כוח הפועל על מפרק הכתף בנץ\דמבלים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/12/2014 | 07:43 | מאת: נדב

היי חורש!! אשמח לדעת את דעתך בנושא כשאני לוחץ על לחיצה עם מוט אולימפי אני מרגיש הרבה יותר את הלחץ על מפרק הכתף,לעומת לחיצה עם 2 משקולות יד. הדבר מאוד שונה לי הרי הדרגת חופש עם 2 משקולות היא גדולה יותר אז איך זה קורה?? רב תודות

בזמן לחיצת חזה עם מוט אולימפי, נוצר מתח רב על הראש הארוך של הביספס, אשר נמחץ בתוך התעלה שלו, שעוברת בשקע בראש עצם ההומרוס. כאשר אתה מבצע את אותו תרגיל עם דמבלס, יש לך אפשרות להוריד מהמתח שנוצר, על ידי רוטציה קלה פנימית בכתף וסופינציה קלה של כף היד שלא מתאפשרת עם מוט.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ