ספורט בהריון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/10/2014 | 09:38 | מאת: פזית

אני בת 36, בשבוע 6 של הריון ראשון אחרי IVF (בגלל בעיית זרע). משקל תקין, אין בעיות בריאות. עד ה-IVF התאמנתי שלוש פעמים בשבוע בסטודיו סי (אירובי ועיצוב) ופעמיים בשבוע הליכות רגליות נמרצות. איך מומלץ להמשיך בתקופת ההריון? בתקופה הנוכחית אני מרגישה שאין לי מספיק אנרגיה לאימונים והקפאתי את המנוי. אני עושה 3-4 פעמים בשבוע הליכות של 4-5 ק"מ בקצב די איטי, ולפעמים צריכה לנוח באמצע. זה מספיק או ששווה להתאמץ ולעשות משהו מעבר? ובהנחה שהחולשה/עייפות/בחילות יפסיקו בעוד כמה שבועות, אפשר להמשיך עם מה שעשיתי לפני ההריון או שזה יותר מדי? והאם התשובות ישתנו אם מדובר על הריון של תאומים? הוחזרו שני עוברים בהפריה, ואולטרסאונד ראשון מתוכנן רק לעוד שבועיים כך שבינתיים אני לא יודעת מה הולך שם בפנים :-)

השליש הראשון של ההריון הוא השלב הפגיע ביותר שלו, באופן עקרוני במקרה של אשה בריאה המורגלת בפעילות גופנית, היא יכולה להמשיך עם הפעילות - פשוט להוריד מעט עומסים ולהמנע ממגע ולחץ ישיר על הבטן. אם קיימת תחושה של עייפות רבה, הריון בסיכון או הריון המלווה בהקאות וחולשה משמעותית, אמליץ בשלב זה להסתפק בהליכה קלה של 20-30 דק' בשלב הזה עד יעבור זעם.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ