כוח מקסימלי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/11/2014 | 18:58 | מאת: דורון

היי, אני מתאמן בכל אימון על כל הגוף, מספר חזרות שנע בין 3-8, ורציתי לדעת מה המחקרים העדכנים אומרים בדבר הגעה לכשל בכל סט בתרגילים? למשל בלחיצת כתפיים אני עושה כ-4 חזרות, ואח"כ בגלל שאני לא מסוגל להניף שוב את המוט גבוה, אני תופס תנופה קלה ומניף אותו רק מעט איזה פעמיים , רק מבצע את תחילת התנועה. האם שימוש בטכניקה כזו תגרום לי לבנות כוח מירבי בצורה טובה ומהירה יותר? אשמח אם תפנה אותי לקישורים על מחקר בנושר, תודה!!

שיטת האימון שאתה מתאר אכן מתאימה לשיפור כוח מירבי, אולם היא דורשת מיומנות רמת אימון ונסיון רב, במיוחד כאשר אתה מבצע "cheating" תוכל למצוא חומר מדעי רלוונטי בלינק הבא: http://journals.lww.com/nsca-scj/Pages/collectiondetails.aspx?TopicalCollectionId=17

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ