ספונדילוליסטיזיס

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

20/10/2014 | 11:22 | מאת: אמיל

אהלן,לפני חודשיים אובחן אצלי ספונדילוליזיס עם ליסטיזיס קלה בL5 היו כאבים שהקרינו לישבן ולרגל,כרגע חודשיים אחרי לאחר פיזיוטרפיה ומנוחה מלאה. הכאב כמעט וחלף לחלוטין ורק לפעמים יש כאב בישבן שלא היה קודם הכאב בגב חלף. בנוסף אני מציין שאני רגיל לכאבים בגב התחתון החל מגיל 15 עד היום גיל 24 עקב 2 בלטי דיסק. השאלה העיקרית שלי הינה אילו תרגילי התנגדות בתכלית האיסור, מה מותר,איזו עצימות... אני טיפה אבוד עקב כך שלא מוצא מידע רלוונטי לגבי אימוני התנגדות וספונדו... תודה רבה.

בפרט, מומלץ לבחון את תוכנית אימון ההתנגדות והתאמתה לצרכים האורטופדיים בשיתוף עם הפיזיותרפיסט. ככלל, מומלץ להמנע מתרגילים שמשלבים הקשתת יתר ועומס ורטיקלי על הקשת המותנית. אם אפשר לבצע את התרגילים בשכיבה על הגב, עם רגליים מוגבהות ב- 90 מעלות, לשלב תרגילי חיזוק לבטן ומתיחה לגב תחתון ומותן כסל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ