עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/01/2015 | 12:29 | מאת: קובי

בצילום נמצא אצלי היצרות מרווח קלה בין החוליות C3-4-5, עד כמה זה בעייתי להמשיך בשגרת אימוני כוח?? האם תרגיל של לחיצת כתפיים יהיה פחות מומלץ בגלל המשקל הרב אותו ניתן להרים הדוחס יותר את החוליות? תרגיל של הרחקת כתף יותר טוב?

קובי, באופן עקרוני ניתן ורצוי להמשיך עם אימוני התנגדות גם כאשר קיימת בעייה בעמוד שדרה צווארי. התאמת התרגילים תלוייה מאוד באזור ההיצרות, הבלט ומבנה עמוד השדרה. באופן גורף כדאי להמנע מהרמת משקלים כבדים (מעל RM 10- משקל מקסימלי שאתה יכל להרים 10 חזרות), להמנע מתנועתיות יתר והקשתה לאחור של הצוואר. אני לא מוצא שתרגיל פלייס יהי עדיף על דחיקת חזה, להיפך בדחיקה יש יותר שליטה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ