מתאמנת עם פרוטזה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/02/2015 | 13:05 | מאת: אשר

היי חורש, יש לי מתאמנת די מבוגרת בגיל 45 לערך שעברה כריתה של רקמת השד והשריר שמתחתיו בגלל סרטן והושתלה לה פרוטזה באיזור הזה.. היא בעצמה לא ממש יודעת כמה משריר החזה הוסר אך מרגישה חוסר נוחות באיזור הזה. האם לתת לה לעשות תרגילי חזה , ואם כן איזה? עשיתי לה גם בדיקה שהיא שכבה בשיפוע חיובי, ללא שיפוע, ובשיפוע שלילי וביקשתי ממנה לפרוש את הזרועות הצידה ולומר לי באיזה זויית הכי קל לה , ניסיתי לבדוק האם בשיפוע שלילי הרחב גבי יעזור לה לבצע את התנועה, או בשיפוע חיובי אם הסיבים העליונים של החזה תקינים... לא ממש הגעתי לאבחנה טובה. יש דרך נוספת לבדוק? אשמח לתשובה מפורטת, תודה!!

מותר ורצוי לבצע תרגילי חזה. צריך להביא בחשבון שיש פגיעה שרירית ועצבית במקום, הצטלקויות והדבקויות רבות. אני ממליץ להתחיל בלמידת התנועה לל משקל או עם משקל קל מאוד, לאחר מתיחות מבוקרות כדי ללמוד מה הטווח הפונקציונלי הנוח. אפשר לנסות לשאת משקלים לאט לאט באופן איזומטרי, או עם התנגדות מבוקר של זרועות המאמן ובהדרגה לחרוג מאזור הנוחות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ