עזרה מקצועית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/10/2014 | 05:45 | מאת: ערן

הי חורש . ידוע שהתרגיל ירידת מדרגה בח.כ(מבצעים בעיקר אחרי פציעות ברך) הוא תרגיל קשה יותר מעליית מדרגה בגלל עבודת השרירים של הגפיים התחתונות כנגד כח הכובד. רציתי לדעת אם אימון ירידת מדרגה קשה לא פחות ואפילו יותר מעליית מדרגה אז למה לא מבצעים בחדר כושר תרגול ירידת מדרגה לחיזוק הרגליים אלא רק עליית מדרגה לחיזוק הישבן וה4 ראשים?? תודה

עליית מדרגה יוצרת "כיווץ קונצנטרי" כלומר כלומר השריר מתקצר בזמן הכיווץ, לעומת ירידת מדרגה שנחשב "לכיווץ אקצנטרי" שבו השריר מתארך במהלך ההתנגדות. בירידת מדרגה יש בקרה שונה של מערכת העצבים המוטורית, משתתפים בו יותר כוחות פאסיבים של השריר וחלוקת העומסים משתנה על המפרקים. ניתן לשלב תרגילי ירידת מדרגה בח.כ.

תשובה בהמשך

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ