אימון גב וכתפיים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/02/2015 | 18:01 | מאת: שניאור

שלווום, האם אימון מאומץ מאוד על גב, עם משקלים גבוהים והגעה לכשל, יפחית ממני את הכוח לחלק הבא של התוכנית, בין אם זה כתפיים, או אפילו רגליים ?? זה בגלל מה שאני קורא לו בשפתי "אנרגיה כללית מוגבלת"... מה טיבה של אנרגיה זו- פיזיולוגית בלבד, או גם בעלת אלמנט מנטאלי משמעותי מאוד?? רוב תויידות!!!

במידה ומדובר באימון כוח מרבי שכולל מעט חזרות ומבוסס על מקורות אנאירוביים פוספוגניים (ATP ןקראטין תוך שרירי) לא צריכה להיות השפעה פיזיולוגית (אולי רק פסיכולוגית). במידה ומדובר באימון ארוך הכולל סטים וחזרות מרובות, אז תעלה רמת חומצת החלב ותרד רמת הסוכר במזור הדם ומכאן השפעה גם על שרירים נוספים .

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ