transversus abdominis‬

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

25/11/2014 | 13:31 | מאת: ניסן

חורש שלום שריר ה transversus abdominis‬ לפי מיטב הבנתי הוא שריר שמופעל עי מערכת העצבים האוטונומית ואם כן האם יש דרכים לחזק אותו

מופעל על ידי עצבוב מוטורי כמו יתר שרירי השלד, אבל בתור שריר יציבתי ושריר המסייע גם בתהליך הנשימה, הוא מושפע גם מרפלקסים לא רצוניים של מערכות הנ"ל. כלומר ניתן לחזק ולהפעיל אתו באופן רצוני. תוכל לעשות כן בתרגילים המשלבים נשיפה חזקה עד כדי ריקון כל חלל החזה "והדבקת" הבטן פנימה, כמו לדוגמה בתרגיל מתיחת חתול או בתרגילים שמשלבים קיבוע של אזור הבטן עם כדור פיזיו, פיתה או בוסו.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ