פעילות גופנית בהריון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

19/11/2014 | 17:32 | מאת: פזית

אני בתחילת הריון, שבוע 11, וסובלת מאוד מבחילות ועייפות. לפני תחילת ההריון במשך כמה שנים הייתי מתאמנת בקביעות בסטודיו סי (עיצוב ואירובי), וגם עושה הליכות. מאז השבוע החמישי בערך, כשהתחילו הבחילות, אני לא מצליחה לעשות כלום. מלבד זאת יש לי ציסטה גדולה בשחלה, שהתחילה מ-8 ס"מ ונמצאת במגמת הקטנה, שנאמר לי שאסור לי לעשות פעילות גופנית עד שתרד מתחת לגודל של 4-5 ס"מ (אנחנו כבר כמעט שם). בהנחה שהבחילות יעברו והציסטה תקטן נגיד בשבועיים-חודש הקרובים (בתקווה), האם מותר לי לחזור להליכות ושיעורי עיצוב כמו שהיה לפני ההריון? או שבגלל ההפסקה היחסית ארוכה עדיף לעשות רק הליכות עד אחרי הלידה? אירובי בכל מקרה לא אחזור לעשות כי זה עם קפיצות ובדופק גבוה.

באופן עקרוני אפשר להמשיך עם פעילות גופנית במהלך ההריון, תוך הקפדה על כללי בטיחות בסיסיים: בעיקר לשמור מפגיעה ישירה באזור הבטני, לא לבצע מאמץ יתר, או ספורט תחרותי והימנע מכוחות גזירה על אזור הבטן. הקשיים שאת מתארת בתחילת ההריון בתוספת של ציסטה גדולה בשחלה, מצריכים להוריד מספר דרגות חופש נוספות מהפעילות: 1. ממליץ לחזור בהדרגה להליכות בהתאם להרגשה הפיזית שלך- ההליכה צריכה להיות מלווה בתחושה טובה לכל אורכה 2. ניתן לבצע גם תרגילי חיזוק, אבל אני ממליץ שהנ"ל יבוצעו באופן אינדבידואלי ומותאם ולא בקבוצה הטרוגנית.

07/12/2014 | 10:14 | מאת: פזית

כלומר מאילו תרגילים אני צריכה להמנע?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ