"כוח כללי" או "אנרגיה כללית"

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/10/2014 | 23:25 | מאת: אסי

כשלמדנו באוניברסיטה על מרכיבי האינטלגנציה זכורה לי תאוריה שאומרת שיש לנו יכולת משכל כללית, ויכולות ספציפיות בתחומים שונים כמו מתמטיקה, יכולת מרחבית, מוסיקלית ועוד... האם בגוף שלנו זה אותו הדבר? אנרגיה כללית בגוף, וספציפית לכל תרגיל ותרגיל שעובד על קבוצת שרירים מסויימת... מה שאני עושה אני עובר מתרגיל לתרגיל בחדר כושר ורק אחרי נח. המחשבה שלי היא שזה מגדיל את סך הכוח הכללי של הגוף, להבדיל מעבודה ספציפית על שריר ואז מנוחה... לדוגמא אני עושה מתח באחיזה רחבה, אחכ מייד מקבילים, ובסוף לחיצת כתפיים... רק אחרי 3 התרגילים האלה ברצף אני נח , ואז נותן עוד כמה סבבים כאלה של 3 תרגילים ברצף... האם יש מחקר בנושא הזה? או שאולי על סמך נסיונך יש יתרון לשיטת אימון הזו?? במה היא טובה בעיקר בפיתוח סבולת שריר, או ש"הכוח הכללי" המשתפר גם עוזר מאוד בהפקת כוח מירבי ??

האנלוגיה בין המוח לשריר מעניינת. אימוני סופר סטים, אימונים מחזוריים וקרוס טריננינג המשלבים קבוצות שרירים וסטים חוזרים ללא מנוחה, צורכים אנרגיה רבה יותר מאימונים ממוקדים עם מנוחות ארוכות ולכן משפרים סבולת שרירית ואף יכולים לשפר סבולת לב ריאה. כמובן שאז ההוצאה האנרגטית גבוה יותר ואתה משפר את היכולת של גופך לעמוד במאמץ ממושך יותר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ